Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010 15:19

Π. Τατούλης: «Δεν έχουμε κομματική υποθήκευση»

«Η "Νέα Πελοπόννησος" έρχεται να υπηρετήσει ακομμάτιστα και ανεξάρτητα την Περιφέρεια», επεσήμανε χθες στη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κώστα Μαργέλη, ο επικεφαλής της - υποψήφιος περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης. Και σημείωσε πως «δεν έχουμε κομματική υποθήκευση. Δεν έχουμε υποθηκεύσει την παρουσία μας σε κόμμα. Αν χρειαστεί να συγκρουστούμε, θα είμαστε στην πρώτη γραμμή». Τόνισε, επίσης, ότι  ο "Καλλικράτης «αποτελεί την τελευταία ελπίδα για να επανιδρύσουμε τη χώρα μας».
Κατά τη συνάντηση ο κ. Μαργέλης παρατήρησε ότι δύο είναι τα σημαντικά ζητήματα - διεκδικήσεις του συλλόγου: Η λειτουργία μεταβατικής έδρας του Διοικητικού Εφετείου Τρίπολης στην Καλαμάτα και η δημιουργία σύγχρονου σωφρονιστικού καταστήματος (φυλακών) στην περιοχή της Αμφειας.
Ο κ. Τατούλης ανέφερε ότι ο συνδυασμός του δίνει ιδιαίτερη σημασία στην απονομή της δικαιοσύνης και την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων των πολιτών. Μιλώντας για τη βαθιά και μεγάλη κρίση που περνάει η χώρα, εκτίμησε ότι πέρα από οικονομική και πολιτική, «είναι και κρίση αξιών και αρχών». Χαιρέτησε την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να επανιδρύσει το κράτος με τον "Καλλικράτη", αφήνοντας αιχμές για τη Ν.Δ. που δεν τα κατάφερε και επισημαίνοντας την πίστη και τη στήριξή του στο θεσμό, είπε: «Δεν είναι αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση. Δημιουργεί ένα κράτος στα πλαίσια της ελληνικής επικράτειας. Είναι μονόδρομος η επιτυχία της μεγάλης μεταρρύθμισης. Από την επιτυχία θα εξαρτηθεί το μέλλον το δικό μας, της Περιφέρειας. Πιστεύουμε στο θεσμό, τον στηρίζουμε. Αποτελεί την τελευταία ελπίδα για να επανιδρύσουμε τη χώρα μας».
Ο κ. Τατούλης επέκρινε την άλλη πλευρά, την πλευρά Δράκου, που «θέλει να αποπροσανατολίσει την προσπάθεια. Ζητάει την ψήφο για να υπηρετήσει ένα θεσμό που δεν πιστεύει».
Για το θέμα των φυλακών στην Αμφεια ανέφερε πως «πολύ σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις. Εχω μιλήσει με το υπουργείο, με τη "Θέμις". Θα οδεύσει θετικά η δημιουργία του νέου σωφρονιστικού καταστήματος, αφού υπάρχει η συγκατάθεση της τοπικής κοινωνίας».
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης προέτρεψε τον κ. Μαργέλη «να αποκτηθεί ευρύτερη περιφερειακή αντίληψη. Να δημιουργήσετε οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της Περιφέρειας ένα άτυπο συμβούλιο συνεννόησης κι επαφής. Η διαβούλευση και οι σχέσεις μας θα είναι σε διαρκή βάση».
Στη συνάντηση παρέστη και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Χρήστος Μαλαπάνης, για τον οποίο μίλησε με κολακευτικά λόγια ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, ενώ τον κ. Τατούλη συνόδευαν και αρκετοί υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι.
Γ.Σ.