Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010 14:04

Ο Διασάκος για τα δωμάτια της Εστίας του ΤΕΙ Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Ο Διασάκος για τα δωμάτια της Εστίας του ΤΕΙ Καλαμάτας

Το δηλώσαμε από την πρώτη στιγμή πως το δικαίωμα της δωρεάν στέγασης για τα παιδιά της εργατικής τάξης που σπουδάζουν για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτο και αυτό ακριβώς κάναμε πράξη. Την Πέμπτη 21/10 αντιπροσωπεία υποψήφιων της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον Νίκο Γόντικα, υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, αλλά και αντιπροσωπεία του Μ.Α.Σ. συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΤΕΙ Καλαμάτας κ. Κανάκη.  Αφού απαιτήσαμε να δοθούν άμεσα και χωρίς να πληρώσουν ούτε μονόλεπτο τα δωμάτια στους δικαιούχους, και προειδοποιήσαμε να μην διανοηθούν να προχωρήσουν σε εισαγγελική παρέμβαση ή άλλης μορφής ενέργεια καταστολής, ο κ. Κανάκης δεσμεύτηκε πως οι δικαιούχοι δωματίων θα μπουν χωρίς να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ.
Άλλη μια απόδειξη πως όταν ο λαός παλεύει οργανωμένα μέσα από τις γραμμές του ταξικού κινήματος ενάντια σε κάθε μηχανισμό τρομοκράτησης (όπως αυτός που στήθηκε από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Νεολαίας του που επιτέθηκαν βίαια στους σπουδαστές που κινητοποιηθήκαν ώστε να μην πληρώσει κανένας) και νόμους μπορεί να καταργήσει αλλά και να κατακτήσει δικαιώματα που η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να αφαιρέσει από την Εργατική Τάξη και τα παιδιά της.
Καλούμε τον κ. Μπρεδήμα υποψήφιο δήμαρχο με το ΠΑΣΟΚ για τον Δήμο Καλαμάτας να πάρει θέση για την στάση του κόμματος του που από την μία βάζει τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών να πληρώνουν υπέρογκα ποσά για να καταφέρουν να σπουδάσουν και από την άλλη στήνει μηχανισμούς τρομοκράτησης ενάντια σε αυτούς που αγωνίζονται για το αυτονόητο.
Κάνουμε αγωνιστικό κάλεσμα στους σπουδαστές του ΤΕΙ Καλαμάτας αλλά και στους εργαζόμενους της πόλης της Καλαμάτας να στείλουν μήνυμα πιο δυνατό στην κυβέρνηση και τους συμμάχους της. Ψήφο στην Λαϊκή Συσπείρωση σημαίνει ισχυροποίηση του αγώνα για το δικαίωμα στην δημόσια και δωρεάν παιδεία.


Από το Γραφείο Τύπου του συνδυασμού "Λαϊκή Συσπείρωση"


NEWSLETTER