Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2012 10:02

Στο "κάδρο" για την Μπιρμπίτα και ο Δήμος Καλαμάτας σύμφωνα με τον Π. Αλευρά

Γράφτηκε από τον

Τον Δήμο Καλαμάτας «φωτογράφισε» ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς μεταξύ των υπευθύνων για την απαξίωση της κατασκήνωσης των τσιγγάνων στην Μπιρμπίτα.

Οπως χαρακτηριστικά σημείωσε σε χθεσινές δηλώσεις του ο Π. Αλευράς, η παραλαβή της κατασκήνωσης έγινε από το δήμο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας και την τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας, οι οποίες προβλεπόταν να υπογράψουν προγραμματική σύμβαση για την από κοινού διαχείριση του οικισμού.

«Δεν υφίσταται προγραμματική σύμβαση όμως, γιατί αν και το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας έχει εξουσιοδοτήσει το δήμαρχο να υπογράψει την προγραμματική σύμβαση με τη ΝΑΜ, ο δήμαρχος ποτέ δεν την υπέγραψε» υποστήριξε ο αντιπεριφερειάρχης.

Αν και σημείωσε ότι «η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν είναι εισαγγελέας για να αποδίδει ευθύνες», ο Π. Αλευράς δήλωσε ότι αυτές θα πρέπει να αναζητηθούν «σε αυτούς που κοκορεύονται και λένε άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, σε πρόσωπα που ύψωσαν τόνους χωρίς να αναλαμβάνουν και τις ευθύνες που τους αναλογούν».

Καταλήγοντας ο αντιπεριφερειάρχης είπε ότι ήδη η Περιφέρεια έχει προβεί, μέσω του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη σε συγκεκριμένες ενέργειε προκειμένου να δρομολογηθούν λύσεις:

«Ο περιφερειάρχης διαπίστωσε την απαράδεκτή κατάσταση στη Μπιρμπίτα και ήταν ξεκάθαρος ότι δεν αποδέχεται τη δημιουργία γκέτο. Ηδη έστειλε επιστολές, αφ’ ενός προς τους αρμόδιους υπουργούς για να ενταχθεί η Περιφέρεια στο εθνικό σχέδιο ένταξης των τσιγγάνων και αφ’ ετέρου προς την αρμόδια Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, σε μια προσπάθεια να εξευρεθούν κονδύλια από τα Κοινοτικά προγράμματα» είπε ο Π. Αλευράς.