Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011 15:08

Ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας για το Πολυτεχνείο

Γράφτηκε από την

Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου μπορεί να εξελιχθεί στο Πολυτεχνείο της εποχής μας και να συμπυκνώσει,  την πιο πλατιά, μαζική, αγωνιστική λαϊκή αντεπίθεση και ανατροπή της βάρβαρης και σύγχρονης υποδούλωσης, που χτίζουν το ντόπιο πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο με την αυστηρή υπόδειξη και καθοδήγηση των διεθνών καπιταλιστικών και αντιδραστικών μηχανισμών.
Το φετινό Πολυτεχνείο μπορεί να αποτελέσει το νήμα που θα ενώσει το λαϊκό ξεσηκωμό που άρχισε με τις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις του Ιούνη και του Οκτώβρη που συντάραξαν τη χώρα, την οργή που γέμισε τις πλατείες και τους δρόμους, τις καταλήψεις και τις διαδηλώσεις που κλιμάκωσαν την αντίδραση, τις δράσεις ανυπακοής και άρνησης υποταγής σε συνεχή άδικα χαράτσια σε βάρος του λαού, την αντίσταση της νεολαίας να παραδοθεί η παιδεία στα  χέρια των ιδιωτικών εταιρειών με τους αγώνες που έρχονται.
Το ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ γίνεται το σύνθημα της εποχής μας, για να αντισταθούμε στα σχέδια της μόνιμης λιτότητας και εξαθλίωσης, της ιδιωτικοποίησης των δημόσιων κοινωνικών αγαθών ακόμη και της παιδείας και της υγείας, της παράδοσης  του δημόσιου πλούτου της χώρας, της  κατάργησης των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών κατακτήσεων.
Το έξαλλο παραλήρημα όλου το ντόπιου και ξένου πολιτικού κατεστημένου για την δήθεν «σωτηρία της χώρας», δεν είναι πλέον αρκετό πια να συντηρεί αυταπάτες  και εφησυχασμούς, αλλά αποκαλύπτει ότι πρόκειται για πολιτική με την ίδια συνταγή, που μας οδήγησε στην ύφεση, στις στρατιές των ανέργων, στην οικονομική και κοινωνική ερήμωση, προκειμένου να εξασφαλίσουν την ανοχή του λαού στην  μόνιμη πρόσδεση της κοινωνίας, των εργαζομένων και των νέων στο άρμα των μνημονίων, της τρόϊκα, των τοκογλύφων δανειστών και στην ασυδοσία ντόπιων και ξένων μεγαλοεπιχειρηματιών.
Τρομοκρατημένοι από τη θέληση και τη δύναμη του λαϊκού παράγοντα, έτρεξαν πανικόβλητοι να ενισχύσουν το μνημονιακό μπλοκ, που κινδύνευε με την πλήρη απονομιμοποίησή του και έστησαν την νέα κυβερνητική ορχήστρα,  με τραπεζίτες, θεσμικούς και εξωθεσμικούς παράγοντες από εσωτερικό και εξωτερικό και από ντόπιους «ψύχραιμους υποστηρικτές» ακόμα και με την ακροδεξιά, προκειμένου να μετατρέψουν τη χώρα σε φτωχή και εξαθλιωμένη αποικία.
Το ποτάμι όμως πίσω δεν γυρνά, η λαϊκή οργή και αγανάκτηση δεν υποχωρούν  με κανένα τέχνασμα, οι αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας θα δυναμώσουν, θα κλιμακωθούν και θα ανατρέψουν τα σχέδιά τους.
Το σύνθημα Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ  μας ενώνει όλους δείχνοντας το δρόμο στους νέους αγώνες που έρχονται, συμπυκνώνοντας το σύγχρονο μήνυμα του Πολυτεχνείου.
Σε αυτή τη συγκυρία, η 38η επέτειος του Πολυτεχνείου είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους εργαζομένους, τους ανέργους και τη νεολαία να περάσουν στην αντεπίθεση.
Στην ενότητα των «από πάνω» να αντιπαρατάξουν την πλατιά ενότητα του αντιστεκόμενου λαού, στα χνάρια του Νοέμβρη του ’73.
Όλες οι δυνάμεις της Αριστεράς οφείλουν να ανταποκριθούν στο αίτημα των αριστερών και όλου του εργαζόμενου λαού για την πιο πλατιά συμπαράταξή τους για να ανατραπεί η κυβέρνηση της συνεργασίας των δυνάμεων του μνημονίου.


ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ  ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ

Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 2011, ΣΤΙΣ 7 Μ.Μ.


NEWSLETTER