Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011 15:31

Η "Μαντινειακή Συμπολιτεία" για το χαράτσι στα ακίνητα

Γράφτηκε από τηνΓνωρίζετε ότι η Ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε οικονομική εξόντωση - ιδιαίτερα τα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα.
Η κυβέρνηση και η τρόικα έχουν εξαπολύσει μια πρωτοφανή επίθεση σε βάρος των εργαζομένων, των ανέργων των χαμηλοσυνταξιούχων. Τα εφαρμοζόμενα μέτρα λεηλατούν τα εισοδήματα και τις συντάξεις, αυξάνουν την ανεργία, βαθαίνουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση και στη πόλη μας.
Γνωρίζετε ότι οι δημότες μας, ιδιαίτερα οι άνεργοι, οι χαμηλόμισθοι και οι συνταξιούχοι αδυνατούν συχνά να καλύψουν βασικές οικογενειακές δαπάνες διαβίωσης.
Γνωρίζετε επίσης ότι αυτά τα κοινωνικά στρώματα -τα συνήθη «υποζύγια»- καλούνται να πληρώσουν δυσβάστακτα χαράτσια με τρόπο εξαναγκαστικό, αντιδημοκρατικό και αντισυνταγματικό, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Κύριε Δήμαρχε, Κύριε Πρόεδρε, Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Έχουμε υποχρέωση αυτή την ανάλγητη φορολογική επιδρομή όχι μόνο να την καταδικάσουμε αλλά κυρίως να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια να μην κοπεί το ρεύμα σε δημότες μας που αδυνατούν να πληρώσουν «το χαράτσι της ΔΕΗ».
Πρέπει να σας είναι γνωστό καθώς δημοσιεύτηκε ευρέως στον Τύπο, ότι ήδη οι Δήμοι Νέας Ιωνίας, Ελληνικού, Σαρωνικού, Περιστερίου, Κορυδαλλού, Λάρισας, Νικαίας κ.ά. αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και στηρίζουν των αγώνα όλων όσων αδυνατούν να πληρώσουν το χαράτσι, ώστε να μην τους κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα. Αναλαμβάνουν να προβούν σε μαζικές δικαστικές προσφυγές για λογαριασμό των δημοτών τους.
Θεωρούμε καθήκον και της Δημοτικής αρχής του Δήμου Τρίπολης, το ζήτημα να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και να ληφθεί από το Σώμα σχετική Απόφαση, έτσι ώστε ο Δήμος να βρεθεί με κάθε τρόπο κοντά σε κάθε δοκιμαζόμενο κάτοικο, σε συνεργασία και με άλλους κοινωνικούς φορείς.


Για την «Μαντινειακή Συμπολιτεία»
Βασίλης Γιόκαρης
(Δημ. Σύμβουλος)


NEWSLETTER