Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011 13:28

Το ΠΑΜΕ Αρκαδίας καλεί σε απεργία την 1η Δεκεμβρίου

Γράφτηκε από την

Η Πανελλαδική – πανεργατική απεργία της 1ης του Δεκέμβρη πρέπει να δώσει νέα ορμή στην οργάνωση και ανασύνταξη του εργατικού -  λαϊκού κινήματος. Να δώσει συνέχεια στην 48ωρη απεργία στις 19 και 20 Οκτώβρη. Αυτός ο αγώνας έφερε σε δύσκολη θέση και οδήγησε σε ανατροπή την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Τώρα που η επίθεση ενάντια στο λαό περνά σε νέα φάση πρέπει να  απορριφθούν:
Τα εκβιαστικά διλήμματα που βάζουν η κυβέρνηση, τα κόμματα της πλουτοκρατίας, η Ε.Ε, οι πολιτικές που μας καταδικάζουν στη φτώχεια, στην ανεργία, στην εκμετάλλευση.
Ο νέος προϋπολογισμό που σφαγιάζει τα λαϊκά στρώματα.
Τα συνεχόμενα χαράτσια και οι νέοι φόροι, η κατακόρυφη μείωση των μισθών και των κοινωνικών δαπανών. Το χτύπημα και η σφαγή στα δικαιώματα συμπληρώνονται με νέες φοροαπαλλαγές και προνόμια για το κεφάλαιο.
Για όλα αυτά απάντησή μας πρέπει να είναι η οργάνωση του αγώνα παντού. Να δυναμώσει  παντού η αλληλεγγύη ανάμεσα στην εργατική τάξη. Να εκφράσουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στον περήφανο αγώνα των εργαζομένων της «Ελληνικής Χαλυβουργίας».
Κίνημα ρήξης και ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής. 
Κάτω τα χέρια από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Όχι στις μειώσεις μισθών. Να καταργηθούν τώρα οι αντεργατικοί νόμοι για τις Συλλογικές Συμβάσεις και τις εργασιακές σχέσεις.
Να γενικευτεί το κύμα ανυπακοής στα χαράτσια. Να μη πατήσει πόδι στις γειτονιές, συνεργείο της ΔΕΗ για να κόψει το ρεύμα. Να καταργηθούν τώρα τα χαράτσια.
Να μην αφήσουμε να διαλύσουν τα Ασφαλιστικά Ταμεία και να ισοπεδώσουν τις συντάξεις. Να μην πληρωθούν οι δανειστές, να πληρωθούν οι μισθοί κι οι συντάξεις.
Κανένας άνεργος χωρίς υγεία, περίθαλψη, χωρίς τα αναγκαία.
Κανένας μόνος του στην επίθεση των εργοδοτών, στις απολύσεις, στην εφεδρεία.
Να φορολογηθούν τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου με 45%. Αφορολόγητο όριο 40.000€ για κάθε εργατική – λαϊκή οικογένεια και 5.000€ για κάθε παιδί.
Οχι στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου στα μονοπώλια.
Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα, δεν έχουν να περιμένουν τίποτα αισιόδοξο από τη νέα κυβέρνηση. Αντιθέτως πρέπει να δυναμώσει το σύνθημα “ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ”. ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ.  Ούτε μια ώρα να μην τους χαριστούμε. Στόχος της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ είναι να περάσουν και νέα βάρβαρα μέτρα, να συρρικνωθούν παραπέρα οι μισθοί, οι συντάξεις, να ξεχαρβαλωθούν κι άλλο οι εργασιακές σχέσεις, να επιβληθούν νέοι φόροι στο λαό. Να θυσιαστούν τα πάντα στο βωμό της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων.
ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, Η ΤΑΞΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Μαζί με το ΠΑΜΕ για ενιαίο μέτωπο αντίστασης παντού, στα εργοστάσια, σε κάθε χώρο δουλειάς και γειτονιάς, στα σχολεία και στα χωριά απέναντι στην κλιμάκωση του πολέμου εργοδοσίας, κυβέρνησης, ΕΕ. Μαζί με το ΠΑΜΕ για ένα ρωμαλέο, αποφασισμένο κίνημα ρήξης κι ανατροπής. Καμία ανοχή, καμία συναίνεση, καμία καθυστέρηση. Ο λαός μπορεί να απαντήσει αγωνιστικά στο μαύρο μέτωπο, να αποκρούσει τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία.
Το ΠΑΜΕ σας καλεί την Πέμπτη 1η Δεκέμβρη όλους και όλες
στην πλατεία Πετρινού (Τρίπολη)  10.30 το πρωί.
Αντεπίθεση για την Εργατική Λαϊκή Εξουσία όπου ο λαός θα κάνει κουμάντο στον πλούτο που παράγει, χωρίς μονοπώλια, αποδέσμευση από την ΕΕ και μονομερής διαγραφή του χρέους.

Από το ΠΑΜΕ Αρκαδίας