Τρίτη, 14 Αυγούστου 2012 10:54

Οπως δήλωσε ο πρωθυπουργός στο δημαρχείο: Δύναμη Σαμαρά από την Καλαμάτα

Οπως δήλωσε ο πρωθυπουργός στο δημαρχείο: Δύναμη Σαμαρά από την Καλαμάτα

«Ηρθα και εγώ στον τόπο μου για να πάρω δύναμη», τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς χθες το μεσημέρι κατά την άφιξή του στο Δημαρχείο της Καλαμάτας, όπου τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας. Κι εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ενωμένοι και με τη βοήθεια της Παναγίας θα κερδίσουμε τη μάχη. Ο κ. Σαμαράς που θα μείνει στην Πύλο έως και αύριο, ανήμερα της Παναγίας -ενδεχομένως και μέχρι την Παρασκευή- ευχήθηκε «σε όλους τους Ελληνες, αυτές τις άγιες μέρες, καλή Παναγιά».

Για τον αγώνα που δίνει η κυβέρνηση για τη σωτηρία της χώρας, ο Μεσσήνιος πρωθυπουργός σημείωσε: «Θέλω να γνωρίζετε ότι η σημαία του αγώνα για όλη την Ελλάδα είναι ψηλά. Αγωνιζόμαστε προκειμένου να πετύχουμε το στόχο, που δεν είναι άλλος, από τη γρήγορη έξοδο της χώρας από την κρίση. Και προς την κατεύθυνση αυτή, καλώ όλους τους Ελληνες, πέρα και πάνω από κόμματα, να είμαστε μία ενωμένη γροθιά. Γιατί τώρα είναι η Ελλάδα που μετράει και τίποτα άλλο. Και είμαι βέβαιος, ότι με τη βοήθεια της Παναγιάς, θα κερδίσουμε. Μάχη δύσκολη, ανηφορική, δύσβατη, με συνεχείς αναταράξεις, θα την κερδίσουμε».

Υποδεχόμενος τον Αντ. Σαμαρά, ο δήμαρχος Π. Νίκας επεσήμανε ότι είναι μεγάλη τιμή για την πόλη και το δήμο που υποδέχεται ως πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, παρατηρώντας πως έχει αγωνιστεί για τον τόπο και την πατρίδα. Είπε ότι «έχει αναλάβει τον εθνικό αγώνα να μείνουμε στην ευρωζώνη, είμαστε δίπλα του συμπαραστάτες και συμβοηθοί του» κι εξέφρασε τη σιγουριά ότι θα τα βγάλει πέρα, να δώσει ελπίδα και προοπτική στον τόπο. Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ανέφερε πως «σας υποδεχόμαστε με συγκίνηση, μας έχετε κάνει υπερήφανους», εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι τα πράγματα θα πάνε καλά και παρατήρησε πως «η ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου προσθέτει ελπίδα για καλύτερες μέρες». Κάλεσε, επίσης, τον κ. Σαμαρά να δει το θέμα της αυτοδιοίκησης, επικεντρώνοντας στα προνοιακά. Τέλος, ο δήμαρχος του ζήτησε να έρθει ξανά στην Καλαμάτα για να εγκαινιάσει το Μέγαρο Χορού.

Εξω από το Δημαρχείο της Καλαμάτας το Μεσσήνιο πρωθυπουργό περίμεναν φίλοι του και υποστηρικτές του, απλός κόσμος κι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, που τον υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό, τον χαιρέτησαν και τον χειροκρότησαν.

Στο γραφείο του δημάρχου ο κ. Σαμαράς προήδρευσε σε σύσκεψη παρουσία των βουλευτών Γιάννη Λαμπρόπουλου και Δημήτρη Σαμπαζιώτη, όλων των δημάρχων και του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου. Σύμφωνα με πληροφορίες, άκουσε αιτήματα και ζητήματα που του έθεσαν, ενώ κάποια στιγμή αποχώρησαν όλοι και είχε μια σύντομη κατ’ ιδίαν συνάντηση με το μητροπολίτη. Σε μέρος της ευρείας συνάντησης παρέστη επίσης ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Δημήτρης Κανελλόπουλος και η επίτιμη έφορος Αρχαιοτήτων - ειδική σύμβουλος του δήμου Ξένη Αραπογιάννη.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Σινάπης