Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2024 15:42

ΚΚΕ: Στην Καλαμάτα λίγο πριν τις κάλπες ο υπ. ευρωβουλευτής Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος (βίντεο)

ΚΚΕ: Στην Καλαμάτα λίγο πριν τις κάλπες ο υπ. ευρωβουλευτής Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος (βίντεο)

“Το «φτάνει ως εδώ» μπορεί να το εκφράσει το ΚΚΕ και να δεχθεί πλήγμα η αλαζονεία του 41% της ΝΔ και η συναινετική αντιπολίτευση των άλλων κομμάτων, που ψήφισαν έως 90% το ίδιο με τη ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο”, παρατήρησε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος (καλαματιανής καταγωγής), σε συνέντευξη Τύπου σήμερα το μεσημέρι, στο Δημαρχείο Καλαμάτας.

Ολοκληρώνοντας τη διήμερη περιοδεία του στην Καλαμάτα, παρουσία τοπικών στελεχών του ΚΚΕ, δήλωσε ότι στις επαφές τους με τον κόσμο διαπίστωσαν ότι “υπάρχει πάρα πολλή οργή, αγανάκτηση και πολλά προβλήματα, όπως η μεγάλη ακρίβεια, τα καθηλωμένα εισοδήματα, η αύξηση του πληθωρισμού και πολλές ανησυχίες για την κλιμάκωση του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία και κλίμα αλληλεγγύης για την γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος - τρομοκράτη του Ισραήλ”.

Ο κ. Νικολάου - Αλαβάνος εκτίμησε ότι “όλα αυτά τα προβλήματα έχουν Ευρωενωσιακή σφραγίδα. Η ακρίβεια, ο πληθωρισμός και η ενεργειακή φτώχεια είναι αποτέλεσμα των Ευρωενωσιακών κανονισμών και οδηγιών” και πρόσθεσε: “Ολα αυτά το ΚΚΕ τα αποκάλυψε την τελευταία 5ετία και στήριξε την ανάγκη για αύξηση των μισθών, για συλλογικές συμβάσεις εργασίας, για μέτρα ανακούφισης του λαού, όπως η κατάργηση του ΕΦΚ στα καύσιμα και στο ρεύμα και του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης, η μείωση και το πλαφόν στην τιμή του ρεύματος και το αφορολόγητο πετρέλαιο για τους αγρότες”.

Εκτίμησε ότι “η επόμενη μέρα προμηνύεται πολύ δύσκολη. Θα προστεθούν ματωμένα υπερπλεονάσματα, προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης και θα συνεχίσει η επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας στα Ευρωνατοϊκά σχέδια”.

Συνεχίζοντας, κάλεσε τον λαό “να ψηφίσει αντισυμβατικά, αντιπολεμικά με επίκεντρο τα δικά του συμφέροντα και αυτά τα εκφράζει το ΚΚΕ” και κατέληξε: “Η αποχή δεν θα ληφθεί υπόψη. Ολοι στις κάλπες, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά και μπορεί το ΚΚΕ να πάει πιο ψηλά. Στην ΕΕ δεν υπάρχει παράδεισος για τους εργαζόμενους και την φτωχολογιά, υπάρχει για τα λόμπι, τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τους μεγάλους ομίλους”.

Γ.Σ.