Τετάρτη, 04 Απριλίου 2012 20:53

Ερώτηση Λαμπρόπουλου για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων

Γράφτηκε από την
Ερώτηση Λαμπρόπουλου για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων

 

Όπως έχει γίνει γνωστόν οι περιοχές στις οποίες θα γίνουν έρευνες για εντοπισμό και αξιοποίηση υδρογονανθράκων , θα εισπράττουν ποσοστό 5% επί των εσόδων του Δημοσίου ως ανταποδοτικό τέλος.

Το ποσό αυτό είναι πολύ μεγάλο και θα διατεθεί στο πράσινο ταμείο για δράσεις προστασίας και αναβάθμισης του περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής όπου εντοπισθούν κοιτάσματα υδρογονανθράκων.

Επειδή σε διαβουλεύσεις που γίνονται μεταξύ του αρμόδιου Υφυπουργού κ. Γιάννη Μανιάτη και φορέων από τα νησιά του Ιονίου , της Δυτικής Ελλάδας και της Ηπείρου δεν έχουν κληθεί να συμμετάσχουν φορείς από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τους Δήμους της Μεσσηνίας , εν προκειμένου τους Δήμους Πύλου – Νέστορος και Τριφυλίας που εφάπτονται του Ιονίου Πελάγους.

 

Ε ρ ω τ ά τ α ι ο κ. Υπουργός

 

Θα κληθούν να συμμετάσχουν στις συναντήσεις για την σύνταξη των Υπουργικών αποφάσεων και τη λήψη όποιων αποφάσεων για τα ανταποδοτικά οφέλη από την αναμενόμενη αξιοποίηση των υδρογονανθράκων της περιοχής και οι Δήμαρχοι Πύλου – Νέστορος και Τριφυλίας από την Μεσσηνία ; .

 

 

Αθήνα 4 - 4 - 2012

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

 

 

 

ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

 

 


NEWSLETTER