Τρίτη, 29 Μαϊος 2012 13:25

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΣΤΕΙΛΑΝ Επιστολή για την παράκαμψη στο Παραδείσια - Τσακώνα

Γράφτηκε από την
ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΣΤΕΙΛΑΝ  Επιστολή για την παράκαμψη   στο Παραδείσια - Τσακώνα

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας Θανάσης Πετράκος, Αρκαδίας Κώστας Ζαχαριάς και Λακωνίας Σταύρος Αραχωβίτης έστειλαν στον υπουργό Υποδομών επιστολή, με την οποία ζητούν να γίνουν όλες οι αναγκαίες ενέργειες ώστε να μην υπάρξει καθυστέρηση στην κατασκευή της προσωρινής παράκαμψης στην περιοχή της γέφυρας Τ4, του τμήματος Παραδείσια - Τσακώνα του αυτοκινητόδρομου Τρίπολη - Καλαμάτα.

Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

«Κύριε υπουργέ,

Είναι γνωστό ότι τον Φεβρουάριο του 2003 κατέρρευσε το τμήμα Παραδείσια - Τσακώνα (το οποίο είχε παραδοθεί στην κυκλοφορία τον Απρίλιο του 2000) του αυτοκινητόδρομου Τρίπολη - Καλαμάτα.

Από τότε μέχρι σήμερα, οι πολίτες της Μεσσηνίας και όχι μόνο, χρησιμοποιούν τον παλιό δρόμο.

Η προηγούμενη κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου είχε ανακοινώσει ότι θα δοθεί σε κυκλοφορία ο δρόμος Παραδείσια - Τσακώνα - Καλαμάτα τον Ιούλιο του 2012, με προσωρινή παράκαμψη της γέφυρας Τ4, της οποίας καθυστερεί η κατασκευή. Για το σκοπό αυτό είχαν ληφθεί αποφάσεις και είχαν δοθεί και εγκρίσεις.

Η προκήρυξη των εκλογών δεν επέτρεψε να γίνουν όλες οι ενέργειες και αυτό δημιουργεί κινδύνους να μη δοθεί το καλοκαίρι η παράκαμψη, γεγονός που θα έχει αρνητικές συνέπειες στην οικονομία της Μεσσηνίας.

Οι εργασίες που προβλέπονται, όπως ασφαλώς γνωρίζετε και εσείς, σύμφωνα με τις μελέτες που έχουν εκπονηθεί, για την κατασκευή της προσωρινής παράκαμψης στην περιοχή της γέφυρας Τ4 και άρα για την παράδοση του αυτοκινητοδρόμου σε κυκλοφορία έως την ολοκλήρωση της κατασκευής της γέφυρας, περιλαμβάνονται σε μια Συμπληρωματική Σύμβαση Εργασιών που υποβλήθηκε μέσω του 5ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (ΑΠΕ) από τη Διευθύνουσα Υπηρεσία (ΕΥΔΕ Διευρωπαϊκού Δικτύου Πελοποννήσου), εισηγήθηκε θετικά γιʼ αυτήν η Προϊσταμένη Αρχή (Διεύθυνση Οδικών Εργων (Δ1) του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων) και γνωμοδότησε θετικά το Συμβούλιο Δημοσίων Εργων την 20-4-2012. Για να προχωρήσει χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις η κατασκευή της προσωρινής παράκαμψης, ώστε να παραδοθεί ο δρόμος το καλοκαίρι στην κυκλοφορία, απαιτούνται συγκεκριμένες ενέργειες και από το υπουργείο Υποδομών και από το υπουργείο Ανάπτυξης, τις οποίες είμαστε βέβαιοι ότι γνωρίζετε.

Κύριε υπουργέ,

Παρακαλούμε όπως προχωρήσετε σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, ώστε να ολοκληρωθεί η προσωρινή παράκαμψη στην περιοχή της γέφυρας Τ4 και να παραδοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα Παραδείσια - Τσακώνα αρχές Ιουλίου».


NEWSLETTER