Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2012 14:29

Ερώτηση Λαμπρόπουλου για τους σεισμόπληκτους της Κορώνης

Γράφτηκε από την
Ερώτηση Λαμπρόπουλου για τους σεισμόπληκτους της Κορώνης

ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

 

 

ΠΡΟΣ : ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

 

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

 

ΠΡΟΣ : Τους κ.κ. Υπουργούς :

α) Ανάπτυξης , Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών ,Μεταφορών &

Δικτύων

β) Οικονομικών

 

ΘΕΜΑ : Στεγαστική συνδρομή σε σεισμόπληκτους

 

Μετά το σεισμό του έτους 2008 με επίκεντρο την Κορώνη και την ευρύτερη περιοχή της Πυλίας στο Νομό Μεσσηνίας , έχουν εγκριθεί από τον αρμόδιο Τομέα Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Ν.Μεσσηνίας , άδειες επισκευής και άδειες ανακατασκευής των κτηρίων που επλήγησαν.

Λόγω όμως αδυναμίας χορήγησης της Κρατικής αρωγής το ύψος της οποίας ανέρχεται στις 400.000 € , έχει σταματήσει η υπογραφή των αδειών επισκευής και ανακατασκευής από τον Τ.Α.Σ Νομού Μεσσηνίας .

Επίσης ακόμη και στους δικαιούχους που είχαν λάβει την Α΄ δόση της Κρατικής αρωγής , έχει σταματήσει η χορήγηση της Β΄ δόσης , παρότι έχουν σχεδόν ολοκληρώσει τις εργασίες αποκατάστασης και έχουν υποβάλει αίτηση για τον λόγο αυτό στον Τ.Α.Σ .

Επειδή όπως γίνεται αντιληπτό υπάρχει οξύτατο πρόβλημα διότι το υπολειπόμενο ποσό που τους οφείλεται είναι άμεσα απαραίτητο για να μπορέσουν να αποπληρώσουν τόσο το κόστος των εργασιών όσο και των υλικών κατασκευής και μάλιστα στην σημερινή δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνουμε , είναι αδύνατο να αποπληρώσουν την επισκευή των κτηρίων τους με δικά τους χρήματα.

 

Ε ρ ω τ ώ ν τ α ι οι κ. κ. Υπουργοί

 

Σε τι ενέργειες θα προβείτε για την επίλυση των σοβαρών αυτών προβλημάτων ; 

Αθήνα 5 - 9 - 2012

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

 

ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

 


NEWSLETTER