Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012 14:32

Διασφάλιση των Λακωνικών σχολών ζητά ο Δαβάκης

Γράφτηκε από την

Τις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με την συνέχιση της λειτουργίας των Πανεπιστημιακών Τμημάτων και του ΤΕΙ της Σπάρτης, ζητά να πληροφορηθεί με Ερώτηση του στη Βουλή, ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης. Ο κ. Δαβάκης με αφορμή την έντονη φημολογία αλλά και τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για μεγάλες ανακατατάξεις στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο να δεσμευτεί για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας των δύο Πανεπιστημιακών Τμημάτων και του ΤΕΙ, που έχουν ως έδρα τους τη Σπάρτη.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερωτήσεως του κ. Δαβάκη:

Εντείνεται κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα η φημολογία ότι το Υπουργείο Παιδείας, στο πλαίσιο της συνολικής προσπάθειας αναδιοργάνωσης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας μας, θα προβεί σε συγχωνεύσεις – καταργήσεις Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, Σχολών ή Τμημάτων καθώς και Τμημάτων ΤΕΙ.

Μάλιστα δε, στο συγκεκριμένο σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας αναφέρεται πως θα συμπεριλάβει και καταργήσεις τμημάτων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Τα τμήματα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του ΑΤΕΙ Καλαμάτας που λειτουργούν στη Σπάρτη (Νοσηλευτική Σχολή, Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού, Τμήμα Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών), διαθέτουν πρωτότυπα γνωστικά αντικείμενα με ιδιαίτερη απήχηση τόσο στην αγορά εργασίας όσο και στις γενικότερες αναγκαιότητες της Πολιτείας, ενώ παράλληλα δεν εμφανίζουν το φαινόμενο του «κορεσμού»

Εξάλλου στεγάζονται σε σύγχρονες δομές που πρόσφατα λειτούργησαν ενώ η Πολιτεία διέθεσε υπέρογκα ποσά γι αυτές.

Η περίπτωση μάλιστα της στέγασης του ΑΤΕΙ στη Σπάρτη οφείλεται εξ ολοκλήρου στη δωρεά του Λάκωνα ομογενή και ευεργέτη Ευστάθιου Βαλιώτη, ο οποίος ανέλαβε προσωπικά, πριν μερικά χρόνια, πλήρως το κόστος και την κατασκευή της συγκεκριμένης δομής.

Συνεπώς ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:

Υπάρχει πρόθεση εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας να προβεί σε συγχώνευση ή διακοπή της λειτουργίας κάποιου εκ των τριών τμημάτων που λειτουργούν στη Σπάρτη, δηλ. της Νοσηλευτικής Σχολής και του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, καθώς και του Τμήματος Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΑΤΕΙ Καλαμάτας ;