Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2012 10:01

Απάντηση με αγωγές από τον Κανελλόπουλο: "Ούτε προφυλακίστηκα ούτε καταδικάστηκα"

Γράφτηκε από τον

 

Δεν υπάρχει καμία απόφαση προφυλάκισης ή καταδίκης σε βάρος του, τονίζει απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις της "Ε" ο πρώην γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του ΣΔΟΕ Γιώργος Κανελλόπουλος - ο οποίος ετοιμάζεται να αντεπιτεθεί με αγωγή σε όσους διαδίδουν το αντίθετο.

Η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας "Αξία". Είχαν προηγηθεί "φωτογραφικές" αναρτήσεις στο Διαδίκτυο, σύμφωνα με τις οποίες: «Σε πολύμηνη φυλάκιση καταδικάστηκε υψηλό πολιτικό πρόσωπο από τη Μεσσηνία, σε δίκη που έγινε στην Αθήνα, και κυριολεκτικά γλύτωσε τη φυλάκιση παρά τρίχα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η δίκη έγινε για σοβαρό σκάνδαλο…». 

Μετά από αυτά τα δημοσιεύματα στο Διαδίκτυο, ήρθε το ρεπορτάζ της "Αξίας" στο οποίο αναφέρεται: «18 μήνες φυλάκιση εισέπραξε ο πρώην διοικητής του ΣΔΟΕ Γιάννης Κανελλόπουλος (σ.σ. το ρεπορτάζ της "Αξίας" αναφέρει λάθος μικρό όνομα) για παράνομα επενδυτικά προγράμματα στη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Γεωργίας». 

Η "Ε" επικοινώνησε με τον ίδιο τον κ. Κανελλόπουλο και τον ρώτησε αν υπάρχει κάποια απόφαση για προφυλάκισή του, την οποία απέφυγε για λόγους υγείας, όπως έλεγαν οι σχετικές φήμες. Εκείνος μας απάντησε χαρακτηριστικά: «Οχι. Ούτε δικαστήριο ούτε υποψία». Οταν τον ρωτήσαμε αν υπάρχει απόφαση δικαστηρίου με την οποία έχει καταδικαστεί, μας απάντησε: «Ούτε απόφαση δικαστηρίου. Οχι, δεν υπάρχει τίποτα». 

Στη συνέχεια ρωτήσαμε τον κ. Κανελλόπουλο εάν έχει διαβάσει στο Διαδίκτυο τα δημοσιεύματα που τον "φωτογράφιζαν": «Εμαθα κάτι», μας είπε, «αλλά δεν πήγε το μυαλό μου, αφού δεν υπήρχε κάτι να με υποψιάσει. Με ρώτησαν ποιος είναι αυτός από τη Μεσσηνία. Εβαζα κι εγώ το μυαλό μου να ψάξει, αλλά δεν πήγε το μυαλό μου. Δεν κάθισα όμως να το παιδέψω. Δεν μου πέρασε από το μυαλό».

Η "Ε" επικοινώνησε και με τον επιχειρηματία Δημήτρη Κώτσο, ο οποίος είχε καταγγείλει πέρυσι το Νοέμβριο τον κ. Κανελλόπουλο για «παραποίηση επίσημων εγγράφων», όταν ο τελευταίος ήταν γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Ρωτήσαμε τον κ. Κώτσο αν έχει εκδικαστεί η υπόθεση αυτή και μας απάντησε ότι ο σχετικός φάκελος βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης και ότι εκκρεμεί ο ορισμός τακτικού ανακριτή για να προχωρήσει η διαδικασία. Η υπόθεση παραπέμφθηκε από τον πταισματοδίκη στις 14 Αυγούστου, αλλά η διαδικασία δεν έχει προχωρήσει επειδή δεν έχει οριστεί τακτικός ανακριτής. 

Ολα λοιπόν τα στοιχεία του ρεπορτάζ της "Ε" δείχνουν ότι δεν υπάρχει καμία καταδικαστική απόφαση σε βάρος του κ. Κανελλόπουλου. Το ερώτημα που ανακύπτει πλέον είναι ποια... κέντρα τον "φωτογράφιζαν" στο Διαδίκτυο και ποιο σκοπό είχαν. Την απάντηση ενδεχομένως να τη δώσει η δικαιοσύνη, καθώς ο Γ. Κανελλόπουλος θα υποβάλει αγωγή εναντίον όσων ενέπλεξαν το όνομά του γράφοντας ότι καταδικάστηκε σε φυλάκιση.