Τρίτη, 28 Μαϊος 2024 12:45

Καλαμάτα: Εκδήλωση για την αντιμετώπιση της βίας

Καλαμάτα: Εκδήλωση για την αντιμετώπιση της βίας

“Απάντηση στη βία: Ενσυναίσθηση και αποδοχή”, ήταν το θέμα της ενδιαφέρουσας εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Οι ομιλήτριες, η παιδοψυχολόγος Αθανασία Κουτσούκου, η κοινωνική λειτουργός Αγγελική Ρουμελιώτου και η φιλόλογος Ελευθερία Χαλίλι μοιράστηκαν γνώσεις και εμπειρίες με το κοινό. Χαιρετισμούς απηύθυναν, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιώργος Φάβας τονίζοντας τη σημασία της σύμπραξης γονέων, εκπαιδευτικών κι αρχών για την αντιμετώπιση της βίας, και ο πρόεδρος της “Φάρις” Σωτήρης Κριτσωτάκης, επισημαίνοντας τη σημασία και τον ρόλο της οικογένειας στην πρόληψη του εκφοβισμού. Προβλήθηκαν, επίσης, ενημερωτικά βίντεο κατά του εκφοβισμού, που δημιούργησαν παιδιά των ΚΔΑΠ του δήμου. Η Χριστίνα Δίμιζα συντόνισε την εκδήλωση, ενώ μαθητές από το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας και η σχολή χορού “Fame Academy” ερμήνευσαν και δραματοποίησαν το τραγούδι “Καθρέφτης”. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες όλων των ηλικιών, είχαν άμεση πρόσβαση σε βιβλία από τις εκδόσεις Μ. Σιδέρης, Διόπτρα και Πατάκη, άμεσα συνδεδεμένα με το θέμα, τα οποία μπορούν να λειτουργήσουν ως κατάλληλα εργαλεία προαγωγής της ενσυναίσθησης και της αποδοχής.

Το Αστικό ΚΤΕΛ Καλαμάτας στήριξε την εκδήλωση, μεταφέροντας παιδιά στον χώρο του Πνευματικού Κέντρου δωρεάν και η διοίκησή του δήλωσε μεταξύ άλλων, πως δεν θα μπορούσαν να μείνουν αμέτοχοι, καθώς η βία είναι ένα φαινόμενο, το οποίο μας απασχολεί όλους κι όλοι μαζί πρέπει να συμβάλουμε σε κάθε προσπάθεια εξάλειψής της. Η βραδιά έκλεισε με την απονομή επαίνων στους νεαρούς πρωταγωνιστές της καμπάνιας. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Δήμο Καλαμάτας, τη “Φάρις”, την Α.Μ.Κ.Ε. “Κάθε βιβλίο ένα ταξίδι” και την Κοιν.Σ.Επ “Φάος” και υποστηρίχθηκε από το Κέντρο Ψυχοθεραπείας και Ειδικής Αγωγής “Εστιάζην” και το βιβλιοπωλείο “Βιβλιόπολις”.