Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2011 21:38

Κοπή πίτας της 120 ΠΕΑ

Γράφτηκε από την
Κοπή πίτας της 120 ΠΕΑ

Εκδήλωση για την κοπή της πίτας του προσωπικού της 120 ΠΕΑ πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο αεροδρόμιο Καλαμάτας. Την πίτα ευλόγησε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος παρουσία του διοικητή αεροπορικής εκπαίδευσης (ΔΑΕ), υποπτεράρχου (Ι) Κωνσταντίνου Πέτρουλα, αξιωματικών, προσωπικού, εκπαιδευομένων της Π.Α. κι εκπροσώπων τοπικών φορέων.
Ο κ. Πέτρουλας σε δηλώσεις του τόνισε πως η 120 ΠΕΑ είναι η κυριότερη μονάδα αεροπορικής εκπαίδευσης κι επεσήμανε την ανάγκη ακόμα καλύτερης συνεργασίας με τον κόσμο της Μεσσηνίας. "Τον κόσμο αυτόν υπηρετούμε" υπογράμμισε επισημαίνοντας πως αν χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί το πεδίο βολής της Σχίζας για κάποιο διάστημα ή να πετάξουν τα εκπαιδευτικά αεροσκάφη πάνω από κατοικημένες περιοχές, αυτό είπε θα γίνει γιατί χρειάζεται για την πατρίδα.
Ο διοικητής της 120 ΠΕΑ, σμήναρχος (Ι) Μιχάλης Θεοδωράκης από τη μεριά του ευχήθηκε για το νέο έτος κι επεσήμανε την ανάγκη να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα μέσα και το προσωπικό της μονάδας, στο πλαίσιο των αμυντικών δαπανών.
Το φλουρί της πίτας βρέθηκε στο κομμάτι του ικάρου 3ης Ιωάννη Χατζηθανασίου, στον οποίο ο κ. Θεοδωράκης προσέφερε ως δώρο ένα ρολόι.
Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Μεσσηνίας Οδυσσέας Βουδούρης, ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος, ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας Ανδρέας Καραγιάννης, ο διοικητής ΚΕΔΒ συνταγματάρχης (ΔΒ) Γιώργος Κοντοστέργιος, ο κεντρικός λιμενάρχης Καλαμάτας αντιπλοίαρχος (ΛΣ) Γιώργος Καλλιανός, ο διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας αντιπύραρχος Χαράλαμπος Αφάλης, ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του αεροδρομίου, επιπυραγός Παναγιώτης Μπούτογλης, ο αστυνομικός υποδιευθυντης Χαράλαμπος Αλεβίζος. Παρόντες ήταν ακόμα ο αρχιμανδρίτης Νεόφυτος Παντζής, ο πρόεδρος της Ενωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας σμήναρχος ε.α. Ιωάννης Σαμπαζιώτης, ο πρώην βουλευτής Δ. Σαμπαζιώτης και ο αερολιμενάρχης Δημήτρης Μανδηλάρης.

Κ.Δ.


NEWSLETTER