Παρασκευή, 06 Μαϊος 2011 14:05

Το πρόγραμμα του του 5ου Φεστιβάλ Δρόμου

Γράφτηκε από την

Το Κέντρο Νέων Καλαμάτας σας προσκαλεί στο 5ο Φεστιβάλ Δρόμου, το οποίο θα λάβει μέρος στην Πλατεία Όθωνος μεταξύ 6 με 8 Μαΐου 2011 ενώ αμέσως μετά το Φεστιβάλ ακολουθεί η μιούζικαλ θεατρική παράσταση "Dance, Sing and Love" (9-10-11 Μαΐου). 

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011:

Έναρξη ώρα 21:00
Τόπος: Κέντρο Νέων Καλαμάτας, 1ος Όροφος, Πλατεία Όθωνος 10
Δραστηριότητα: Ποιητική βραδιά και ζωντανή μουσική
Η ποιητική βραδιά προσφέρει το βήμα σε ποιητές, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, να παρουσιάσουν μέρος της δουλειάς τους σε ένα ελεύθερο και διαδραστικό πλαίσιο. Το βήμα είναι ανοικτό σε όλους τους ποιητές της Καλαμάτας (και όχι μόνο), όλων των ηλικιών.

Σάββατο 7 Μαΐου 2011:

Έναρξη: 19:00
Τόπος: Πλατεία Όθωνος
Δραστηριότητα: Συναυλίες, απαγγελίες, εκθέσεις, παράλληλα δρώμενα

Το Σάββατο, οι επισκέπτες του Φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν συναυλίες από συγκροτήματα της πόλης μας, απαγγελίες ποιημάτων, να δουν εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής, προβολές ταινιών, ζογκλερικά και άλλα δρώμενα.

Πρόγραμμα:

19:00 Εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής
20:00 Συναυλία με τους STORMY HIGH (hard rock) και τους BIG JOKE (blues-rock), απαγγελίες από την καλλιτεχνική ομάδα της ΟΡΓΟΝΗΣ, θεατρικό δρώμενο από την ομάδα υποκρητικής του Κέντρου Νέων Καλαμάτας και μια έκπληξη από την θεατρική ομάδα του μιούζικαλ του ΚΝΚ.


Κυριακή 8 Μαίου 2011:

Έναρξη, ώρα 12:00
Τόπος: Πλατεία Όθωνος
Δραστηριότητα: Γκράφιτι, skates, dirt bikes, παράλληλα δρώμενα

Η Κυριακή είναι αφιερωμένη στις τέχνες του δρόμου... Γκράφιτι, άλματα με ποδήλατα και skates, breakdance, μουσικές από Djs, καλλιτέχνες που θα φτιάχνουν σκίτσα, εκθέσεις φωτογραφίας, ζωγραφικής και κοσμημάτων, τουρνουά τάβλι, ζογκλερικά, παρουσίαση της φυσικής γεωργίας και της κομποστοποίησης και πολλά άλλα!!! Για τους μικρούς μας φίλους, θα έχει ζωγραφική προσώπου, παιχνίδια, περιβαλλοντικά παιχνίδια και πολλά άλλα!!!

Πρόγραμμα:

12:00-20:00 Άλματα με ποδήλατα και πατίνια
12:00-21:00 Μουσική με Djs
12:00-21:00 Εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας,
12:00-21:00 Εκθέσεις χειροποίητων κοσμημάτων
12:00-17:00 Γκράφιτι
12:00-21:00 Χαριστικό παζάρι
13:00-17:00 Σκίτσα
17:00-19:00 Τουρνουά τάβλι
17:00-18:00 Παρουσίαση και εγκατάσταση κομποστοποιητη στην πλατεία
14:00-21:00 Ζωγραφική προσώπου
12:00-21:00 Παιχνίδια για παιδιά

Στο Φεστιβάλ αυτό θα γιορτάσει μαζί μας, τα 4 χρόνια ύπαρξης της, η ομάδα της ΟΡΓΟΝΗΣ. Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν η ομάδα του Re:Think και του FreeSpace Art Cooperativa όπως επίσης και το Καλλιτεχνικό Στέκι.

Θέμα: Μουσικοχορευτική Παράσταση Sing, Dance and Love
Αξιότιμοι φίλοι,
Το Κέντρο Νέων Καλαμάτας, με μεγάλη χαρά σας προσκαλεί στη θεατρική παράσταση
«Sing Dance and Love» - το μιούζικαλ!
Έλληνες και ξένοι εθελοντές του Κέντρου Νέων σκέφτηκαν και έγραψαν το σενάριο, διάλεξαν γνωστά ελληνικά και ξένα τραγούδια, τα χορογράφησαν και δημιούργησαν μια  διασκεδαστική δίγλωσση (Ελληνικά και Αγγλικά) μουσικοχορευτική παράσταση για μικρούς και μεγάλους! Στην πρωτότυπη αυτή προσπάθεια είχαμε την αμέριστη υποστήριξη της κυρίας Γεωργούση Λίσας που δημιούργησε τα κοστούμια, του κυρίου Μπουρή Δημήτρη που παρείχε την πλήρη ηχητική και ηλεκτρολογική κάλυψη της εκδήλωσης και του 6ου Λυκείου Καλαμάτας (πρώην Πολυκλαδικό Λύκειο) που μας φιλοξένησε με μεγάλη προθυμία.
Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη  Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη (9,10 και 11 Μαΐου) στο μεγάλο θέατρο του Πολυκλαδικού Λυκείου. Ώρα έναρξης 9.00 μ.μ. και τιμή εισιτηρίου €3. Είσοδος από την οδό Αθηνών.
Σας περιμένουμε όλους εκεί και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την πολύτιμη στήριξή σας
ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΡΟΜΟΥ

Σκοπός του Φεστιβάλ Δρόμου είναι η προβολή και η ανάδειξη των δημοσίων χώρων της πόλης της Καλαμάτας ως πεδία δημιουργίας, έκφρασης, αθλητισμού και ενεργής κοινωνικοποίησης.

Ιδεατός στόχος μας είναι να ομορφύνουμε την πόλη μας και να αναδείξουμε την πολιτιστική/ πολιτισμική αξία της ελεύθερης έκφρασης των νέων (και όχι μόνο) μέσω των άμεσων ενδιαφερόντων τους.

Το φεστιβάλ  δρόμου έως τώρα, πέρασε από την πλατεία Φραγκόλιμνας (Οκτώβριος 2009 και Οκτώβριος 2010) την Κεντρική Αγορά Καλαμάτας (Φεβρουάριος 2010) και το πάρκο του ΟΣΕ (Μάιος 2010).

Η πλατεία Όθωνος είναι το νέο «στέκι» του Κέντρου Νέων Καλαμάτας, μια πλατεία του Ιστορικού Κέντρου της πόλης μας που είναι κάπως παραμελημένη και αρκετός κόσμος δεν την γνωρίζει ακόμη. Σκοπός του ΚΑΝΕ και των εθελοντών του είναι να βοηθήσουν στην ανάδειξη της πλατείας και στην συντήρησή της, ώστε στο μέλλον να είναι φιλόξενη για παιδιά, νέους και γενικότερα για τους πολίτες της Καλαμάτας.

Μέσω του φεστιβάλ θα θέλαμε να τονιστεί η αξία των εθελοντών και των ενεργών πολιτών στην προαγωγή του πολιτισμού, κυρίως σε περιόδους οικονομικής κρίσης όπου τα πολιτιστικά δρώμενα έρχονται σε δεύτερη μοίρα.


NEWSLETTER