Δευτέρα, 06 Ιουνίου 2011 19:35

Ενημερωτική ημερίδα για τον Ευρώτα

Γράφτηκε από την

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Τι Ευρώτα θέλουμε;», την Κυριακή 5 Ιουνίου 2011, στο Πνευματικό Κέντρο Σκάλας.
Αρχικά, μίλησε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σκάλας κ. Δημήτριος Γκουβούσης, ο οποίος, αφού καλωσόρισε το κοινό, προέβη σε μια σύντομη περιγραφή των έντονων προβλημάτων, που ο ποταμός Ευρώτας εμφανίζει, ως απόρροια των δραστηριοτήτων που μολύνουν τα νερά του. 
Στη συνέχεια, το λόγο πήραν οι τρεις προσκεκλημένοι – ομιλητές, και πιο συγκεκριμένα οι κκ.  Μαργαρίτα Καραβασίλη, Ειδική Γραμματέας Επιθεώρησης Περ/ντος Ενέργειας ΥΠ.Ε.Κ.Α., Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης, Διευθυντής του Ινστιτούτου Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων και Βασίλης Παπαδουλάκης, Γεωλόγος Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας.
Οι προαναφερθέντες ανέπτυξαν θέσεις και απόψεις, προσελκύοντας το ενδιαφέρον του ακροατηρίου, που είχε κατακλύσει από νωρίς την αίθουσα.
Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο αιδεσιμότατος και εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης π. Ευστράτιος Χρυσικάκος, ο Δήμαρχος Ευρώτα κ. Ιωάννης Γρυπιώτης, η αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα, ο βουλευτής Ν.Δ. Λακωνίας κ. Γρηγόρης Αποστολάκος, ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ κ. Τζανέτος Καραμίχας, εκπρόσωποι κομμάτων, φορέων, κλπ.
Επίσης, στη συγκέντρωση συμμετείχαν: η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ευρώτα, οι αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων – συλλόγων και πλήθος κόσμου. 
Τέλος, να σημειωθεί ότι, μέσα από την εν λόγω συνάντηση, προβλήθηκαν τα προβλήματα και οι συνέπειες από τη μόλυνση του ποταμού Ευρώτα, με την ελπίδα ότι, θα ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι παράγοντες και φορείς, ώστε στο μέλλον, ο Ευρώτας να επανέλθει στην πρότερή του κατάσταση.
Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου


NEWSLETTER