Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011 17:17

Η γιορτή του Αη Γιάννη Ριγανά στη Χώρα

Η γιορτή του Αη Γιάννη Ριγανά στη Χώρα

Με μεγάλη επιτυχία για δεύτερη συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε η γιορτή του Άη γιάννη του Ρηγανά στον προαύλιο χώρο των Αγίων Αποστόλων στη Χώρα Μεσσηνίας την Πέμπτη 23 Ιουνίου. Η γιορτή του Άη Γιάννη του Ρηγανά η οποία με πολλές παραλλαγές γιορτάζετε σε όλες τις περιοχές της χώρας μας κατά την λαογραφική μας παράδοση σηματοδοτεί την έναρξη του θέρους και τον εξαγνισμό με τις φωτιές.
Φέτος στη γιορτή συμμετείχε πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών και ιδιαίτερα μάλιστα νέα παιδιά που έδωσαν μια ξεχωριστή νότα στη γιορτή.
Ως Λαογραφικός Ομιλος συνεχίζουμε να προβάλουμε τη λαογραφική μας παράδοση και να μεταλαμπαδεύουμε τις αξίες της στη νέα γενιά.
Ευχαριστούμε θερμά τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πύλου Νέστορος κ. Πετρόπουλο Παναγιώτη, τον επικεφαλής της μειοψηφίας του δήμου μας κ.Τάσο Τσορώνη,  τον Αντιδήμαρχο Χώρας κ. Μπαχούμα Γιώργο,  τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης  κ. Χρονά Άγγελο  και τους δημοτικούς  και τοπικούς συμβούλους.  Επίσης ευχαριστούμε τους χορηγούς μας και όλους τους δημότες μας που στηρίζουν τον όμιλό μας και συμμετέχουν στις δραστηριότητές μας . Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τις γυναίκες για τις εξαιρετικές νοστιμιές που ετοίμασαν για την γιορτή.

 

Από το Διοικητικό Συμβούλιο του Λαογραφικού Ομίλου