Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024 20:56

Προβολή της κωμωδίας "Holiday" από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας

Προβολή της κωμωδίας "Holiday" από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας

Την κωμωδία "Holiday" διάρκειας 125' σε σκηνοθεσία Τζορτζ Κιούκορ, προβάλλει η Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας την Πέμπτη (27/6) στις 9.30 μ.μ. στο “Vista Marina” (Σαλαμίνος 8, Μαρίνα Καλαμάτας).

Παίζουν οι Κάθριν Χέπμπορν, Κάρι Γκραντ και Ντόρις Νόλαν. Η είσοδος είναι 5 ευρώ, 3 ευρώ για ανέργους και φοιτητές ενώ κάτω των 18 είναι ελεύθερη.
Ο αυτοδημιούργητος Τζόνι Κέις είναι αρραβωνιασμένος με μια γυναίκα από πλούσια οικογένεια και, νιώθοντας παγιδευμένος από τις προσδοκίες του πλούτου σχεδιάζει να κάνει διακοπές τα πρώτα χρόνια του γάμου τους για να βιώσει τη ζωή πριν εγκατασταθεί. Το σχέδιό του αντιμετωπίζεται με δυσπιστία από όλους, εκτός από την εκκεντρική αδερφή της αρραβωνιαστικιάς του.
Η ταινία αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου θεατρικού έργου του Φίλιπ Μπάρι, που έκανε πρεμιέρα το 1928 στο Μπρόντγουεϊ. Είναι μια διασκεδαστική και γοητευτική κωμωδία με τον Κιούκορ να επιδεικνύει για άλλη μια φορά το ταλέντο του στην ισορροπία του χιούμορ με το πάθος και την κοινωνική κριτική. Η σκηνοθεσία του είναι αριστοτεχνική, με άψογη ροή και οπτική αρτιότητα, οι διάλογοι ιδιαίτερα πνευματώδεις, η δε χημεία ανάμεσα στον Κάρι Γκραντ και την Κάθριν Χέπμπορν αδιαμφισβήτητη.
Η ταινία ήταν εμπορική αποτυχία παρά τις καλές κριτικές. Ίσως το αμερικανικό κοινό που πάλευε ακόμα να ορθοποδήσει από την κρίση του 1929 να μην ταυτίστηκε με τα αντισυμβατικά σχέδια του πρωταγωνιστή να αφήσει τη δουλειά του και να πάει διακοπές. Έλαβε υποψηφιότητα για το βραβείο Όσκαρ Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης.