Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2011 14:10

Eπιμελητηριακές εκλογές

Γράφτηκε από τηνΤου προέδρου της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Μεσσηνίας Θεόδωρου Μπαζίγου

Οι φετινές εκλογές στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας  είχαν ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον από κάθε προηγούμενη φορά. Βρέθηκαν 3 υποψήφιοι πρόεδροι, (ο 4ος έβαλε για την τιμή των όπλων ότι και μείς εδώ είμαστε για να μη ξεχνιόμαστε!) φανατικοί που ξόδεψαν εξ ιδίων αρκετά σημαντικά ποσά για την προβολή τους,  υποστηρίζοντας τις θέσεις τους  με έπακρον φανατισμό, μη υφιστάμενου κόπου,  χρόνου και χρημάτων με όλα τα σύγχρονα μέσα που μας θύμισαν βουλευτικές εκλογές! 
Για μεν τις βουλευτικές εκλογές όι τέτοιες εξάρσεις δικαιολογούνται, διότι βγαίνουν 3-4 βουλευτές που καλά βολεύονται. Ενώ στο Επιμελητήριο θα βγει ένας πρόεδρος που έχει πολύ τρέξιμο, με λίγες απολαβές (ως έξοδα παραστατικών) εκτός εάν νομίζουν ότι μπαίνουν έμμεσα και στην πολιτική κονίστρα που εκτός της προβολής τους θα λύσουν και άλλα προσωπικά τους θέματα και προβλήματα.
Τόσο πολύ ήταν το ενδιαφέρον των υποψηφίων προέδρων, που ίδρωσαν κυριολεκτικά μέχρι την τελευταία στιγμή να βρούν όσο το δυνατόν περισσότερους υποψηφίους, βάζοντας τους  έστω με το ζόρι! στα ψηφοδέλτια τους φτάνοντας συνολικά τον αριθμό 282,  που αρκετοί εξ αυτών  δεν τους ενδιάφερε η υποψηφιότητα και  θα ψάχνουν να βρούνε την ψήφο τους!
Ενώ θα έπρεπε να παραδειγματιστούμε από το μεγαλύτερο Επιμελητήριο της χώρας, το ΕΒΕΑ των Αθηνών. Που έβαλλε ένας συνδυασμός με επικεφαλής τον κ. Κων/νο  Μίχαλο, που έθεσαν υποψηφιότητα 122 άτομα. Εξ αυτών  θα βγάλει  ο επιχειρηματικός κόσμος των Αθηνών 61 συμβούλους, τους κάλλιστους  από τους  καλλίτερους για να προσφέρουν τις όποιες υπηρεσίες τους.
Χωρίς να υπάρχουν αυτές οι αντιπαλότητες, οι άμετρες και ανυπόστατες συκοφαντίες, όπως  ακούσθηκαν όλο αυτό το διάστημα από τους εδώ υποψηφίους, μόνο χάριν εντυπωσιασμού και άγρα ψήφων!   
Ενώ στην Μεσσηνία έβαλαν  282 υποψήφιοι που θα βγούνε μόνο 21 σύμβουλοι. Αυτό συνεπάγεται  και στην δυσκολία εκλογής ακόμη και υποψηφίων προέδρων! και είναι μια από τις αιτίες, για τις όποιες έγιναν σκληρές αντιπαραθέσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τόσο από τους υποψηφίους προέδρους όσο και από τα στελέχη τους.
Δυστυχώς  θέλω να επισημάνω στα 5-6 Επιμελητήρια που έχουν κάνει μέχρι τώρα εκλογές,  εψήφισαν μόνο το 30 με 40 τοις εκατό και εδώ μιλάμε επί των ταμιακών εν τάξει μελών! Διότι το αλληλοφάγωμα των συνδυασμών για την καρέκλα,γίνετε αιτία να διώχνουμε τον κόσμο από τα επιμελητηριακά  δρώμενα. Πιστεύω εμείς να έχουμε μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής.
Πάντως επειδή οι εποχές έχουν αλλάξει, χρειάζεται μεγαλύτερη περίσκεψη και επαγρύπνηση, από ανθρώπους με ζήλο και πρόθυμους να αγωνιστούν αφιλοκερδώς και με παρρησία για τα προβλήματα μας.
Διότι  Η ΝΥΚΤΑ  ΕΙΝΑΙ  ΑΚΟΜΗ  ΜΑΚΡΙΑ και πρέπει να υπάρξει ΕΝΟΤΗΤΑ, μέσα στην επαγγελματική επιμελητηριακή κοινότητα και δεν περισσεύει η έχτρα και ο διχασμός στις δύσκολες αυτές στιγμές που περνάει τόσο ο επιχειρηματικός κόσμος όσο και ο Ελληνικός λαός που επιθυμεί και αυτός την ΕΝΟΤΗΤΑ.
Για τους λόγους αυτούς οι συνδυασμοί του επιμελητηρίου Μεσσηνίας θα πρέπει να κατεβάσουν τους τόνους των αντιπαραθέσεων, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα των εκλογών αυτών.
Οι 21 σύμβουλοι που θα εκλεγούν  μπορούν άριστα να συνεργαστούν για το καλό του επιχειρηματικού κόσμου. Διότι αγαπητοί συνάδελφοι δεν μας χωρίζει απολύτως τίποτα, τα προβλήματα είναι για όλους ΚΟΙΝΑ, τα ίδια!
Επίσης κάνω έκκληση στον  υποψήφιο πρόεδρο που θα εκλεγεί στο Επιμελητήριο, να κάνει ένα ΕΝΩΤΙΚΟ  ΣΥΝΕΤΩΤΙΚΟ  προεδρείο με τους άλλους προέδρους των  συνδυασμών  στην Διοικούσα επιτροπή, για να παίρνονται ΟΜΟΦΩΝΕΣ  ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, που θα υπολογίζονται καλύτερα από τους αρμοδίους φορείς της πολιτείας.
Διότι παρά τις αντιπαραθέσεις που υπήρξαν, πιστεύω ότι όλοι οι υποψήφιοι θέλουν να εργαστούν για το καλό των μελών του Επιμελητηρίου και γενικότερα της ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, αν κοιτάξουμε σύμφωνα και με τα λογότυπα των επικεφαλής των συνδυασμών τους.
1ον. Για ένα νέο Επιμελητήριο! 
2ον. Συνεργασία για την ανάπτυξη! Και…
3ον. Δημιουργική Μεσσηνία! που τόσο πολύ προσδοκάμε και προσπαθούμε. Με το σύνθημα: ΟΛΟΙ  ΜΑΖΙ  ΜΠΟΡΟΥΜΕ  ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ!

Υ.Γ. Το παρόν έγγραφο θα σταλεί και προς τους επικεφαλής των συνδυασμών.


NEWSLETTER