Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2012 12:40

Τάσος Παπαζαχαρίας: "Η παραίτηση του Δημάρχου του Δήμου Ερμιονίδας, τα λέει όλα, σχετικά με το πρόβλημα των σκουπιδιών στην περιοχή μας!!!"

Γράφτηκε από την
Τάσος Παπαζαχαρίας: "Η παραίτηση του Δημάρχου του Δήμου Ερμιονίδας, τα λέει όλα, σχετικά με το πρόβλημα των σκουπιδιών στην περιοχή μας!!!"

 

Η παραίτηση του Δημάρχου του Δήμου Ερμιονίδας, τα λέει όλα, σχετικά με το πρόβλημα των σκουπιδιών στην περιοχή μας!!!

 

 

 

Άστραψε και βρόντηξε, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και ταραχή μεγάλη έπιασε τους αρμόδιους, ιδιαίτερα τους Δημάρχους της Περιφέρειας, από την παραίτηση του Δημάρχου του Δήμου Ερμιονίδας.
Η άσχημη κατάληξη που έχει μέχρι τώρα, η λύση του δεματοποιητή στο Δήμο Ερμιονίδας, που τοποθετήθηκε εκεί, για να λύσει το πρόβλημα των σκουπιδιών, εδώ και δύο χρόνια περίπου, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης του Δημάρχου και των Δημοτών του.
Το περιεχόμενο της παραίτησης, που υπέβαλε στον Περιφεριάρχη, είναι πέρα για πέρα αποκαλυπτικό και τα λέει όλα, για το τι πρόκειται να συμβεί σε μία περιοχή, όταν αυτή επιλεγεί για την τοποθέτηση ενός δεματοποιητή και προπαντός για την εναπόθεση των σκουπιδοδεμάτων.
Λέει λοιπόν ο παραιτηθείς Δήμαρχος, ότι η περιοχή που είχε τότε επιλεγεί, για την εναπόθεση των σκουπιδοδεμάτων, ύστερα από τα δύο χρόνια περίπου της λειτουργίας της, έχει υπέρ κορεσθεί, δηλαδή γεμίσει και δεν έχουν πλέον που να πάνε τα νέα δέματα, αφού δεν υπάρχει άλλη, επί πλέον θέση, χωροθετημένη και εγκεκριμένη από τις αρμόδιες υπηρεσίες, για να συνεχιστεί έτσι η εναπόθεση των σκουπιδοδεμάτων.
Λέει ακόμη, ο παραιτηθείς Δήμαρχος και αυτό είναι το πιο σοβαρό. ότι και η υπάρχουσα θέση της εναπόθεσης των σκουπιδοδεμάτων, έχει μετατραπεί σε μία χωματερή, αφού τα παλιά σκουπιδοδέματα έχουν διαλυθεί και το περιεχόμενό τους έχει απλωθεί στον γύρο περιβάλλοντα χώρο.
Να λοιπόν που η πλήρωση του χρόνου, έγινε και είναι πλέον, ο καλύτερος μάρτυρας , για το τι πρόκειται να συμβεί, ύστερα από λίγο καιρό, σε μια περιοχή, όπου τοποθετηθεί και λειτουργήσει ένας δεματοποιητής.
Το αποτέλεσμα στην Ερμιονίδα, από την λύση του δεματοποιητή των σκουπιδιών, άς γίνει τουλάχιστον μάθημα, στους άλλους Δημάρχους και ιδιαίτερα σε εκείνους που ταλαντεύονται ως προς το αποτέλεσμα αυτής της λύσης.
Η Περιφέρεια, έχει πάρει τις αποφάσεις της, σε ότι έχει να κάνει με αυτό, της μείζονος σημασίας κοινωνικό πρόβλημα, που είναι η διαχείριση των σκουπιδιών και έχει προκρίνει την λύση του δεματοποιητή.
Οι Δήμαρχοι όμως, στους οποίους έχει πετάξει το μπαλάκι της εύρεσης του κατάλληλου χώρου για την τοποθέτηση του δεματοποιητή και εκείνης της εναπόθεσης των σκουπιδοδεμάτων, καλά θα κάνουν να προσέξουν για την οριστική τους απόφαση στο θέμα αυτό, γιατί η κατάσταση στην Ερμιονίδα και προπαντός η παραίτηση του Δημάρχου της, κτυπάει όχι απλά ένα καμπανάκι,. αλλά μια μεγάλη καμπάνα, που κανένας Δήμαρχος δεν θα μπορεί να πεί κατόπιν εορτής, ότι εγώ δεν είχα ακούσει τίποτα.
Αφού λοιπόν, κανένας από τους αρμόδιους, δεν έχει σκοπό να καταλάβει ότι η πιο ενδεδειγμένη, η πιο πολιτισμένη, η πιο φιλική με το περιβάλλον και ως εκ τούτου, φιλική με τον άνθρωπο, λύση διαχείρισης των σκουπιδιών είναι εκείνη της ολοκληρωμένης ανακύκλωσης, με την ανάκτηση των χρήσιμων ανόργανων σκουπιδιών και την μετατροπή των οργανικών σε αναβαθμισμένο χώμα για καλλιέργειες, ας το μάθουν από το πάθημα της Ερμιονίδας και όπου νάναι και από το πάθημα του Δήμου Νέστωρος, κοντά στην Πύλο, όπου και εκεί σύντομα θα έχουμε εξελίξεις.
Οι συνδημότες μας, που βλέπουν στην τηλεόραση, τα προπαγανδιστικά βίντεο λειτουργίας ενός δεματοποιητή, ας κρατήσουνε τις αντιρρήσεις τους, αφού όλα στην αρχή είναι αγγελικά φτιαγμένα και ως συνήθως, στην συνέχεια μπλέκουμε με τον σατανά, που θα είναι και το βατερλώ μας, στη μάχη της ζωής.

 

 


NEWSLETTER