Δευτέρα, 15 Μαϊος 2017 13:51

Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παιδική παράσταση «Η Αλίκη στη χώρα των Ψαριών», στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παιδική παράσταση «Η Αλίκη στη χώρα των Ψαριών», στην Καλαμάτα

 

Στην Καλαμάτα θα γίνει η πρώτη παρουσίαση της παράστασης με το ανατρεπτικό και πολυεπίπεδο παραμύθι του Γιάννη Ξανθούλη «Η Αλίκη στη χώρα των Ψαριών», από την παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη και τη θεατρική εταιρεία «Μέθεξις». 

«Η Αλίκη στη χώρα των Ψαριών» θα δώσει 2 παραστάσεις το Σάββατο 20 Μαΐου στις 5.30 και στις 7.30 το απόγευμα στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου. 

Ο διαγωνισμός έχει λήξει. Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον! 

Πρόκειται για μια υψηλής ποιότητας παραγωγή για μικρούς και μεγάλους, που σχολιάζει την εποχή μας και αναδεικνύει τις αξίες της οικογένειας, της φιλίας, της ανιδιοτέλειας, της υπευθυνότητας και της προστασίας του περιβάλλοντος. Τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από το έργο να εκτιμούν τις δυνατότητές τους, να κρίνουν καλά πριν εμπιστευτούν κάποιον, να φροντίζουν για την διατήρηση και ισορροπία του οικοσυστήματος και να αποδέχονται τη διαφορετικότητα.

Οσο για την υπόθεση; Η μικρή Αλίκη ξεκινάει για διακοπές. Το καράβι που τη μεταφέρει βυθίζεται και η ίδια σώζεται από ένα δελφίνι. Μέχρι να συναντήσει και πάλι τους γονείς της θα πρέπει να φιλοξενηθεί για λίγο στο βυθό της θάλασσας. Ξαφνικά χάνει την εμπιστοσύνη των ψαριών και βρίσκεται αιχμάλωτή τους. Με τη βοήθεια του δελφινιού θα προσπαθήσει να κερδίσει και πάλι την εμπιστοσύνη των καινούριων φίλων της. Για να το καταφέρει αυτό γίνεται δασκάλα στο βυθό και αναλαμβάνει να διδάξει στα ψάρια πώς ζούνε οι άνθρωποι. Τα ψάρια μαθαίνοντας να μιμούνται τους ανθρώπους, θα αποκτήσουν όλα τα άσχημα χαρακτηριστικά της ανθρώπινης φύσης, θα γίνουν εγωκεντρικά, φιλοχρήματα, θα αρχίσουν να μετρούν την αξία τους με βάση την αξία που έχουν στις ανθρώπινες αγορές. Η Αλίκη καταλαβαίνει πως τα μαθήματα που τους έκανε δεν πρόκειται να οδηγήσουν σε καλό... Και μέσα σε όλα αυτά η Αλίκη κι όσοι ζουν στο βυθό έρχονται αντιμέτωποι με την φοβερή και τρομερή Πετρελαιοκηλίδα. Θα καταφέρει η Αλίκη να διορθώσει την κατάσταση;  

Συγγραφέας: Γιάννης Ξανθούλης. Σκηνοθεσία: Χρήστος Τριπόδης. Ενδυματολόγος: Ματίνα Μέγκλα. Σκηνικά: Θανάσης Κόκκας. Μουσική: Μιχάλης Τριπόδης. Πρωταγωνιστούν: Μαρία Θωμά (Δίδυμα φεγγάρια), Τζούλι Τσόλκα (Μπρούσκο), Βασίλης Γιακουμάρος (Στο καλό γλυκιά μου συμπεθέρα, Μαύρα Μεσάνυχτα), Χρήστος Τριπόδης (Κόκκινο Δωμάτιο, 10η εντολή),  Δημήτρης Ζωγραφάκης (Μαρία η Ασχημη), Φαίη Ψωμαδάκη, Χριστίνα Χρήστου.

Προπώληση εισιτηρίων 7 €: Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας (τηλ. 2721087902), κατάστημα Public και Ηλεκτρονική προπώληση στο viva.gr ή στο 11876.

Γενική είσοδος 8 €. Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ.


NEWSLETTER