Κυριακή, 07 Ιανουαρίου 2018 14:41

Δυτική Ελλάδα: Ζευγάρι αγόραζε τσιγάρα με πλαστά χαρτονομίσματα

Εκτενείς ελέγχους στα καταστήματα της Αιτωλοακαρνανίας διενεργούν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Μεσολογγίου, για να εξακριβώσουν πόσους εμπόρους είχε πληρώσει με πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ ένα ζευγάρι που συνελήφθη τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Οι δύο 22χρονοι Έλληνες εντοπίστηκαν στο Μεσολόγγι, μετά την καταγγελία ενός ιδιοκτήτη καταστήματος στο Άνω Ευηνοχώρι ότι το απόγευμα της Παρασκευής αγόρασαν ένα πακέτο τσιγάρων και τον πλήρωσαν με ένα πλαστό χαρτονόμισμα των 50 ευρώ. Λίγη ώρα αργότερα, αποπειράθηκαν να κάνουν το ίδιο και σε ένα κατάστημα ψιλικών στην ίδια περιοχή, αλλά ο ιδιοκτήτης αντιλήφθηκε αμέσως ότι το χαρτονόμισμα ήταν κίβδηλο. 

Οι αστυνομικοί βρήκαν πάνω στους δράστες άλλο ένα πλαστό χαρτονόμισμα των 50 ευρώ και 475 ευρώ που προέρχονταν από ρέστα άλλων συναλλαγών που είχαν κάνει.

Μάλιστα, σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητό τους βρέθηκαν 22 πακέτα τσιγάρων, τα οποία είχαν αγοράσει με «πέτσινα» χρήματα! Οι δυο νεαροί παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου που τους άσκησε δίωξη για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων.

Πηγή: protothema