Δευτέρα, 05 Μαρτίου 2018 13:33

Νέες κινητοποιήσεις προετοιμάζουν οι εκπαιδευτικοί

Γράφτηκε από την
Νέες κινητοποιήσεις προετοιμάζουν οι εκπαιδευτικοί

Την πρόθεση να πραγματοποιηθεί η συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με τις ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών (ΔΟΕ και ΟΛΜΕ) εξέφρασε το υπουργείο, σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή την πανελλαδική εκπαιδευτική κινητοποίηση της περασμένης Παρασκευής.

Αναφερόμενο, δε, στη χρήση βίας και δακρυγόνων από τις αστυνομικές δυνάμεις εις βάρος των διαδηλωτών, ανέφερε ότι η κινητοποίηση «δεν αντιμετωπίστηκε με τον δέοντα τρόπο». «Θα υπάρξει άμεσα συνάντηση με την ΕΛ.ΑΣ. ώστε να δρομολογηθεί περαιτέρω συντονισμός για να μην δημιουργούνται παρόμοια περιστατικά», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Την ίδια ώρα, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος καταδίκασε την «αστυνομική βία» και χαιρέτησε τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στη συγκέντρωση όχι μόνο της Αθήνας, αλλά και σε Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της χώρας.

«Στο υπουργείο Παιδείας εκπαιδευτικοί - μέλη των Συλλόγων Εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα βρέθηκαν αντιμέτωποι, με την επίδειξη αυταρχισμού των Μ.Α.Τ. που δίχως την παραμικρή αφορμή μάτωσαν και πάλι εκπαιδευτικούς, αφού προηγουμένως εκτόξευσαν εναντίον τους δακρυγόνα. Η επιχείρηση τρομοκράτησης δεν μας φοβίζει. Ο κλάδος δεν υποστέλλει τη σημαία του αγώνα», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΔΟΕ.

Εξάλλου, σύντομα θα υπάρξουν νέες αποφάσεις για κινητοποιήσεις, όπως ενημέρωσε η ΔΟΕ, με αίτημα μόνιμους, μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη όλων των αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης, στήριξη της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών και μονίμων, μείωση της αναλογίας εκπαιδευτικών - μαθητών σε 1:15 για το νηπιαγωγείο και 1:20 για το δημοτικό σχολείο, αύξηση δαπανών για την παιδεία και υπεράσπιση των μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

Εκ νέου σε αποχή από τα διοικητικά του καθήκοντα ο πρύτανης του ΔΠΘ, Αθ. Καραμπίνης, με νέα απόφαση του Κ. Γαβρόγλου

Σε νέα απόφαση αποχής από τα διοικητικά καθήκοντα του πρύτανη του Δημοκρήτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Αθ. Καραμπίνη, θα προχωρήσει ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου.

Αυτό, καθώς η ηγεσία του υπουργείου ενημερώθηκε για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που αφορά στην αίτηση ακυρώσεως που είχε καταθέσει ο καθηγητής Αθανάσιος Καραμπίνης.

«Ακολουθώντας την απόφαση του ΣτΕ, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου θα προχωρήσει σε εκ νέου έκδοση απόφασης, προκειμένου να τεθεί σε αποχή από τα διοικητικά του καθήκοντα ο Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, καθηγητής Αθ. Καραμπίνης», αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

«Η διασφάλιση της ακαδημαϊκότητας στο μεγαλύτερο συνοριακό Πανεπιστήμιο της χώρας αποτελεί βασική μέριμνα της Πολιτείας», υπογραμμίζεται.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER