Κυριακή, 10 Ιουνίου 2018 13:30

Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις για λαθραία τσιγάρα

Στο πλαίσιο ελέγχων για την καταπολέμηση της λαθρεμπορίας καπνικών προϊόντων, συνελήφθησαν σε περιοχές της Θεσσαλονίκης 7 άτομα για παράβαση του τελωνειακού κώδικα.

Αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, συνέλαβαν σε λαϊκή αγορά, έναν άντρα και δύο γυναίκες, διότι διαπιστώθηκε να διαθέτουν προς πώληση, 1.437 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και 147 συσκευασίες με λαθραίο καπνό βάρους 7 κιλών και 950 γραμμαρίων. Στον ίδιο χώρο συνελήφθη ένας άνδρας διότι κατείχε 30 πακέτα λαθραίων τσιγάρων.

Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, συνέλαβαν έναν άνδρα και μία γυναίκα διότι διαπιστώθηκε να κατέχουν και να μεταφέρουν μέσα σε σάκους, 1.750 πακέτα τσιγάρων και 66 συσκευασίες με καπνό βάρους 3 κιλών και 300 γραμμαρίων, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

Συνολικά κατασχέθηκαν 3.217 πακέτα τσιγάρων και 213 συσκευασίες καπνού βάρους 11 κιλών και 250 γραμμαρίων, τα οποία θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ