Κυριακή, 10 Ιουνίου 2018 19:53

Η "αρκουδομαμά" του Αρκτούρου

"Αρκουδομαμά" είναι εδώ και 6 χρόνια η Μελίνα Αυγερινού, κατέχοντας ίσως μία από τις πιο ζηλευτές δουλειές αφού έχει "κανακέψει", ταΐσει με μπιμπερό και παίξει με 13 συνολικά αρκουδάκια, που φιλοξενήθηκαν ή βρίσκονται ακόμα στο καταφύγιο του Αρκτούρου.

Τα ορφανά αρκουδάκια, που έχουν ανάγκες και συμπεριφορές μικρών παιδιών, βλέπουν τη Μελίνα ως "μαμά" τους και δεν ξεκολλούν από πάνω της, αναζητώντας χάδια και αγκαλιές που δύσκολα μπορεί να ...αρνηθεί κανείς σ' αυτά τα αξιαγάπητα πλάσματα.

"Οταν μπαίνω στο κλουβί τους, έρχονται τρέχοντας πάνω μου, σκαρφαλώνουν στα πόδια μου, στην πλάτη και κάνουν ότι μπορούν για να με παρασύρουν στο παιχνίδι, να κυλιστούμε κάτω, να με δαγκώσουν και να ...παλέψουμε" λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Μελίνα Αυγερινού, η οποία, μαζί με τον Κώστα Στεφανίδη, είναι οι μοναδικοί άνθρωποι του Αρκτούρου που έρχονται σε επαφή με τα ορφανά νεαρά αρκουδάκια, τα οποία περιθάλπει η οργάνωση με στόχο να απελευθερωθούν και να επανενταχθούν στη συνέχεια στο φυσικό τους περιβάλλον.

Η φιλοξενία των ορφανών ζώων και η ενασχόληση της κ. Αυγερινού με τη φροντίδα και το μεγάλωμά τους, άρχισε το 2012, οπότε και μεταφέρθηκαν στο Καταφύγιο ο Νικήτας και ο Τζον, δύο αρκουδάκια που παρέμειναν εκεί για μερικούς μήνες και στη συνέχεια επανεντάχθηκαν με επιτυχία στη φύση.

"Κάθε αρκουδάκι φυσικά είναι διαφορετική περίπτωση, έχει το δικό του χαρακτήρα, όπως άλλωστε και τα δικά μας παιδιά. Εχουν τις προτιμήσεις τους στο φαγητό, κάποια είναι διστακτικά, άλλα είναι πολύ παιχνιδιάρικα και κυρίως τα θηλυκά, δείχνουν έντονα τάσεις ανεξαρτητοποίησης" εξηγεί η κ. Αυγερινού.

Ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις των μικρών ζώων, κρατάει χρονοδιάγραμμα για τα γεύματά τους και τα ταΐζει συγκεκριμένη ποσότητα σε καθορισμένες ώρες. Δεν διστάζει, μάλιστα, να μείνει και ξαπλωμένη δίπλα τους, μέχρι να αποκοιμηθούν και στη συνέχεια να απομακρυνθεί, σαν μια στοργική μαμά!

ΑΠΕ - ΜΠΕ