Κυριακή, 12 Απριλίου 2020 21:59

Κουκάκι: Αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου ο ιερέας που έδωσε Θεία Κοινωνία από την πίσω πόρτα

Εξετάζεται βίντεο για να βρεθεί ποιοι βοήθησαν - Επικοινωνία Τσιάρα με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Αναζητείται, πλέον, από την αστυνομία ο ιερέας όπου στον Άγιο Νικόλαο στο Κουκάκι κοινώνησε στα κρυφά πιστούς, από… την πίσω πόρτα. Το αδίκημα διώκεται αυτεπάγγελτα από τον εισαγγελέα και είναι κάτι που έχει ζητήσει και ο Νίκος Χαρδαλιάς μόλις έμαθε το περιστατικό.

Ο κ. Χαρδαλιάς ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, να υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Αυτά που συνέβησαν σήμερα σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα συνιστούν παράβαση των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου και θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή πολιτών και τη δημόσια υγεία. Επικοινώνησα με τον υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να ζητήσει από τις εισαγγελικές Αρχές να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας επικοινώνησε με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα για όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, τόσο στο Κουκάκι όσο και στην Κέρκυρα και ζήτησε να ερευνηθούν από τους αρμόδιους Εισαγγελικούς λειτουργούς τα πραγματικά περιστατικά. Τέλος, εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στους Εισαγγελείς, οι οποίοι θα επιτελέσουν πλήρως το καθήκον τους.

Στο μεταξύ, δικογραφίες έχουν ήδη σχηματιστεί από τους κατά τόπους αρμόδιους εισαγγελικούς λειτουργούς για τα σημερινά περιστατικά, τα οποία έφερε στη δημοσιότητα το zougla.gr. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Βαγγέλης Ιωαννίδης, έχει σχηματίσει δικογραφία για το περιστατικό στο Κουκάκι, ενώ εξίσου έχει προχωρήσει και ο Εισαγγελέας Κέρκυρας, Διονύσιος Λαμπρίδης. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η διαδικασία του αυτοφώρου λήγει αύριο τα μεσάνυκτα.

Πηγή: ethnos.gr