Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021 13:15

Γώγος: Για την αποκλιμάκωση του lockdown τα μέτρα πρέπει να αίρονται σταδιακά (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
Γώγος: Για την αποκλιμάκωση του lockdown τα μέτρα πρέπει να αίρονται σταδιακά (Βίντεο)

Στην αποκλιμάκωση του lockdown, στο άνοιγμα των καταστημάτων και στα μέτρα που όπως είπε πρέπει να τηρούνται μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη την Παρασκευή (15/1) ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χαράλαμπος Γώγος.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Γώγος στο Mega τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι σχετικά καλύτερα στη χώρα με αποτέλεσμα να λαμβάνονται πλέον αποφάσεις για την οικονομία, η οποία βάλλεται πολύ άσχημα.

«Ωστόσο για την οποιαδήποτε απόφαση πρέπει να ισχύουν κάποιες προϋποθέσεις, όπως η καλύτερη προετοιμασία του συστήματος υγείας και η τήρηση των μέτρων» δήλωσε.

Το πιθανότερο είναι να αποφασιστεί το άνοιγμα του λιανεμπορίου με τους κανόνες που ίσχυαν κατά τη διάρκεια των εορτών και ίσως με την προσθήκη του click in shop, της εισόδου δηλαδή στα καταστήματα κατόπιν ραντεβού.

«Καλά τα πήγαμε στις γιορτές, αλλά να τηρούμε τα μέτρα», επεσήμανε ο καθηγητής και πρόσθεσε πως για την αποκλιμάκωση του lockdown, τα μέτρα πρέπει να αίρονται σταδιακά.

Για τα σχολεία και συγκεκριμένα για την Τρίτη λυκείου, είπε πως πρέπει να ανοίξει αλλά με προσοχή, ενώ γενικότερα ανέφερε πως το άνοιγμα των δραστηριοτήτων καθορίζεται από τα επιδημιολογικά δεδομένα.


NEWSLETTER