Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021 16:33

Ασπρόπυργος: Εκρηξη βυτιοφόρου με προπάνιο - Διέλυσε 15 αυτοκίνητα (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Ασπρόπυργος: Εκρηξη βυτιοφόρου με προπάνιο - Διέλυσε 15 αυτοκίνητα (βίντεο)

Εκτεταμένες ζημιές προκάλεσε η έκρηξη βυτιοφόρου με προπάνιο στον Ασπρόπυργο, παρότι άμεσα σήμανε συναγερμός και εκκενώθηκε η περιοχή. Η έκρηξη έγινε σε δρόμο κοντά στο διυλιστήρια και η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας ήταν άμεση.

Λίγο μετά τις 11 το πρωί της Παρασκευής, ξέσπασε φωτιά και έγινε έκρηξη σε βυτιοφόρο που μετέφερε προπάνιο στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου, και συγκεκριμένα επί της οδού Παναγίας Φανερωμένης, κοντά στα διυλιστήρια. Άμεσα μετέβησαν στην περιοχή 9 οχήματα του Πυροσβεστικού Σώματος με 27 πυροσβέστες, ενώ πραγματοποιήθηκε εκκένωση της περιοχής.

"Υπήρξε άμεση κινητοποίηση»

Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ασπροπύργου Ευστάθιος Ρεστένης βρέθηκε στο σημείο που έπιασε φωτιά το βυτιοφόρο με δήμαρχο και κλιμάκιο από την Πολιτική Προστασία. Μιλώντας στο ethnos.gr σημείωσε ότι «έχουν εκκενωθεί οι γύρω περιοχές από τους κατοίκους και είμαστε σε απόσταση ασφαλείας».

ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ασπροπύργου Θεμιστοκλής Τσίγκος και αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Δήμου Ασπροπύργου Αναστάσιος Παπαδόπουλος - Ο δήμαρχος Νικόλαος Μελετίου είναι στο κέντρο επιχειρήσεων.
O Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ασπροπύργου Θεμιστοκλής Τσίγκος και αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Δήμου Ασπροπύργου
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η κατάσταση ελέγχεται και υπήρξε άμεση κινητοποίηση μεγάλων δυνάμεων. Άλλωστε συχνά κάνουμε και ασκήσεις για τέτοια περιστατικά». Σημειώνεται ότι το σημείο που πήρε φωτιά το βυτιοφόρο είναι στο δρόμο πίσω από τα διυλιστήρια Ασπροπύργου. Μάλιστα, στα 200 μέτρα είναι το σημείο που έγινε πριν από λίγο καιρό, τον περασμένο Φεβρουάριο, η έκρηξη στον ΑΔΜΗΕ. Τότε οι κάτοικοι έλεγαν ότι «θέλουμε να φύγουμε, θα τιναχτούμε στον αέρα κάποια μέρα».

Μεγάλες ζημιές από την έκρηξη

Η έκρηξη στο βυτιοφόρο έγινε σε εταιρεία που διαχειρίζεται προπάνιο. Από την έκρηξη προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές σε περίπου 15 αυτοκίνητα που ήταν στο πάρκινγκ στη γειτονική εταιρεία στην περιοχή, την «ΕΛΑΣΤΡΟΝ Χαλυβουργικά Προϊόντα».

Σημειώνεται ότι η αστυνομία έχει αποκλείσει την πρόσβαση σε φωτογράφους και τηλεοπτικά συνεργεία.

Με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού διερευνά τα αίτια της φωτιάς.

Μήνυμα από 112: «Κλείστε τα παράθυρα»

Ειδοποίηση έκτακτης ανάγκης με μήνυμα από το 112 της Πολιτικής Προστασίας έλαβαν όσοι βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Ασπρόπυργου μετά τον συναγερμό που ξέσπασε λόγω φωτιάς σε βυτιοφόρο στα Νεόκτιστα κοντά στα διυλιστήρια, επί της οδού Παναγίας Φανερωμένης.

Το μήνυμα που έλαβαν και κάτοικοι των νέων Λιοσίων καλεί τους πολίτες να καταφύγουν σε κλειστό κτίριο, να κλείσουν τα παράθυρα και να μείνουν μακριά από υαλοπίνακες.

Πηγή: ethnos.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER