Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022 17:38

Βιασμός ανήλικης από ιερέα: Και δεύτερη καταγγέλλουσα για σεξουαλική παρενόχληση

Γράφτηκε από την
Βιασμός ανήλικης από ιερέα: Και δεύτερη καταγγέλλουσα για σεξουαλική παρενόχληση

Μία ακόμα καταγγελία έρχεται στο φως για τη δράση του ιερέα στα Κάτω Πατήσια, που κατηγορείται ότι βίαζε επανειλημμένως ανήλικο κορίτσι.

Δεύτερη κοπέλα, η οποία σήμερα είναι 20 ετών δήλωσε ότι, πριν από δύο χρόνια, ο ίδιος ιερέας της πρότεινε να τού αφιερώσει μία ώρα από τον χρόνο της, με σκοπό να «περάσουμε καλά», όπως είπε, και τής πρόσφερε για αντάλλαγμα 50 ευρώ.

Η δεύτερη καταγγέλλουσα υποστηρίζει ότι, όλα ξεκίνησαν όταν έφτιαξε, μαζί με τον φίλο της, ένα γκράφιτι για τον ιερέα στο Περιστέρι. Όταν πήγε στο γραφείο του παπά για να πληρωθεί, ο ίδιος άρχισε να τής κάνει περίεργες ερωτήσεις, όπως αν έχει σχέση, και εάν έχει στη ζωή της ανθρώπους που εμπιστεύεται και τούς λέει τα πάντα. Ο ιερέας, στη συνέχεια, έδωσε στο κορίτσι 20 ευρώ για το γκράφιτι και άλλα 50 για «να του αφιερώσει λίγο χρόνο».

«Δεν είχα καταλάβει ακριβώς τι εννοούσε. Μου εξήγησε όμως πιο μετά ότι θα ήθελε μια ώρα κάθε τόσο να βρισκόμαστε, να με παίρνει με το αμάξι και να πηγαίνουμε σε ένα κτίριο που έχει πάρει ειδικά για το κατηχητικό και τη νεολαία και ότι ήθελε και αυτό να τον βοηθήσω να το ζωγραφίσει», δήλωσε το κορίτσι στο Mega και εξήγησε ότι, ο ιερέας τού ζήτησε να πηγαίνουν μόνοι τους τα βράδια στον εν λόγω χώρο αφού την παρακίνησε να μην φοβάται, γιατί «ο σκοπός είναι να περάσουμε εμείς καλά».

Η κοπέλα πήρε τα 20 ευρώ για το γκράφιτι του ιερέα, και τού άφησε το 50ευρω, λέγοντάς του ότι δεν έχει ανάγκη τα χρήματά του όμως, η ιστορία γεν τελείωσε εκεί καθώς ο ιερέας της ζήτησε, αν το μετανιώσει, να τού τηλεφωνήσει ενώ, στη συνέχεια, τής έστειλε προσωπικό μήνυμα στο κινητό το οποίο έγραφε «Καλησπέρα, συγγνώμη που ενοχλώ, κάνε με add στο facebook».

«Μετά από δύο τρεις ημέρες με έπαιρνε τηλέφωνα, επέμενε. Όταν το σήκωσα δεν είχε κάτι να πει. Του είπα να μη με ξαναενοχλήσει. Δε με ξαναπήρε αλλά τύχαινε να τον βλέπω και μόνο του και με την οικογένειά του. Κάθε φορά που περνούσα από μπροστά του, δε δίσταζε να με κοιτάξει ακόμα και μπροστά στη γυναίκα του από πάνω ως κάτω. Μου είπαν ότι έπρεπε να το καταγγείλω την ώρα που έγινε. Αλλά επειδή ήμουν ενήλικη δεν μπορούσα να κάνω κάτι. Είχα πάρει σε αστυνομικά τμήματα. Ήξερα ότι υπήρχαν μικρές κοπέλες που πήγαιναν στο κατηχητικό και να τις είχε προσεγγίσει. Δε με πίστευαν, δεν μπορούσα να βγάλω άκρη», δήλωσε το κορίτσι.

Αντιμέτωπος με βαριές κακουργηματικές διώξεις

Προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη έλαβε ιερέας , ο οποίος κατηγορείται για βιασμό και άλλες κακουργηματικές πράξεις σε βάρος ανήλικου κοριτσιού. Σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης μετά από καταγγελίες της οικογένειας της μικρής, η οποία τον γνώριζε ως πνευματικό.

Ο εισαγγελέας πρωτοδικών Νίκος Στεφανάτος, ο οποίος χθες παρέλαβε την προανακριτική δικογραφία, λόγω της σοβαρότητας των κατηγοριών και της ύπαρξης ανήλικου θύματος κινήθηκε με πολύ γρήγορους ρυθμούς και αφού μελέτησε το προανακριτικό υλικό, άσκησε ποινική δίωξη για βιασμό, κατάχρηση σε ασέλγεια ,αποπλάνηση ανηλίκου και πορνογραφικό υλικό και η δικογραφία διαβιβάστηκε στον ανακριτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αξιόποινες πράξεις που περιγράφει στην κατάθεση που έχει δώσει το ανήλικο κορίτσι φέρεται να έχουν τελεστεί το χρονικό διάστημα από το 2019 έως τον Μάιο του 2020. Το κοριτσάκι ωστόσο, φοβόταν να μιλήσει στο οικογενειακό του περιβάλλον μέχρι που τον περασμένο Νοέμβριο φέρεται να εκμυστηρεύτηκε στη θεία του τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια του ιερέα, τον οποίο είχε δάσκαλο στο κατηχητικό. Προανάκριση διεξήγαγε το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων, το οποίο διάβασε τη δικογραφία στην εισαγγελία.

Ο ιερέας μετέβη στο δικαστήριο συνοδεία της κόρης του. Όταν αυτή είδε τους δημοσιογράφους, φώναξε πως ο πατέρας της «είναι αθώος».

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Συνελήφθη χθες (20-1-2022) το απόγευμα, δυνάμει εντάλματος, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ημεδαπός κατηγορούμενος για βιασμό, γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους, κατάχρηση ανηλίκων και πορνογραφία ανηλίκων κατ' εξακολούθηση και κατά συρροή.

Ειδικότερα, ο ανωτέρω κατηγορείται ότι σε παρελθόντα χρόνο, διέπραξε τα προαναφερόμενα αδικήματα σε βάρος ανήλικης.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε, υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση για διενέργεια κύριας ανάκρισης. Σε βάρος του ημεδαπού εκδόθηκε ένταλμα, δυνάμει του οποίου συνελήφθη.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, με απόφαση του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ο εν λόγω ιερέας τέθηκε σε αργία. Θα ξεκινήσουν δε ανακρίσεις για την παραπομπή του σε εκκλησιαστικό δικαστήριο.

Πηγή: ethnos.gr


NEWSLETTER