Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2022 08:59

Κακοκαιρία: Προβλήματα σε κεντρικούς δρόμους - Απροσπέλαστα τα στενά

Γράφτηκε από την
Κακοκαιρία: Προβλήματα σε κεντρικούς δρόμους - Απροσπέλαστα τα στενά

Η Λ. Μεσογείων ακόμη δεν έχει καθαριστεί πλήρως λόγω και των ακινητοποιημένων αυτοκινήτων ενώ εκατοντάδες δρόμοι στα βόρεια παραμένουν απροσπέλαστοι - «Παγοδρόμια» και άκρως επικίνδυνα τα πεζοδρόμια

Τρεις ημέρες μετά το ξέσπασμα της κακοκαιρίας Ελπίς και τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο της βόρειας και ανατολικής Αττικής παραμένει. Μπορεί η Αττική Οδός να δίνεται πλήρως στην κυκλοφορία το πρωί της Πέμπτης, ωστόσο η εικόνα σε άλλους κεντρικούς και μη δρόμους είναι αποκαρδιωτική, καθώς παραμένουν αυτοκίνητα που δεν μπορούν να κινηθούν και όγκοι χιονιού που γίνεται πάγος και δύσκολα απομακρύνεται.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Λεωφόρος Μεσογείων που παρότι υπάρχει κυκλοφορία, αυτή γίνεται είτε σε δύο είτε σε πολλές περιπτώσεις, σε μία λωρίδα. Στο μεγαλύτερο τμήμα του κεντρικότερου δρόμου μέσα στον αστικό ιστό, υπάρχουν ακινητοποιημένα οχήματα ακόμα και στη μέση του δρόμου που εμποδίζουν σε σημαντικό βαθμό τον καθαρισμό του χιονιού. Στην αυτοψία του Reader, συνεργεία καθάριζαν τους μεγάλους όγκους χιονιού όλη τη νύχτα, όμως αν δεν απομακρυνθούν τα οχήματα που σε πολλές περιπτώσεις καλύπτουν και δύο λωρίδες, τότε είναι εξαιρετικά δύσκολο να καθαριστεί πλήρως ο δρόμος και να δοθεί στην κυκλοφορία πλήρως.

 


Απροσπέλαστοι οι μικροί δρόμοι
Η εικόνα είναι πολύ χειρότερη ακόμα και σήμερα, Πέμπτη, στους μικρότερους δρόμους σε Χολαργό, Αγία Παρασκευή και Χαλάνδρι. Σε πολλές περιπτώσεις δεν έχει περάσει καν μηχάνημα του Δήμου, τα αυτοκίνητα είναι θαμμένα κάτω από το χιόνι που πλέον γίνεται πάγος και η μετακίνησή τους είναι εξαιρετικά δύσκολη. Οι καταγγελίες δημοτών είναι εκατοντάδες για ακαθάριστους δρόμους που σε πολλές περιπτώσεις είναι καλυμμένοι από απάτητο χιόνι καθώς κανένα όχημα δεν έχει καταφέρει να κινηθεί.


Παγοδρόμια τα πεζοδρόμια
Κι αν τα οχήματα έχουν κάποιους δρόμους να κινηθούν, η κατάσταση είναι δραματική στα πεζοδρόμια. Οσα δεν έχουν καθαριστεί με ιδιωτική πρωτοβουλία, με τους κατοίκους των σπιτιών είτε να έχουν φτυαρίσει το χιόνι είτε να έχουν ρίξει αλάτι, μοιάζουν με παγοδρόμια. Και είναι η συντριπτική πλειοψηφία. Είναι άκρως επικίνδυνα για τους πεζούς καθώς όσοι καταφέρουν να ισορροπήσουν πάνω τους κινδυνεύουν με σοβαρό ατύχημα.

Πηγή: reader

 


NEWSLETTER