Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2022 16:15

Παυλοπούλου: Τα παιδιά αποτελούν το 30% των νέων κρουσμάτων - Περισσότερες οι νοσηλείες (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
Παυλοπούλου: Τα παιδιά αποτελούν το 30% των νέων κρουσμάτων - Περισσότερες οι νοσηλείες (Βίντεο)

Στο άνοιγμα των σχολείων αλλά και στα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού που παρατηρούνται στη σχολική κοινότητα εστίασε η καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας, Ιωάννα Παυλοπούλου κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής της συνέντευξης τη Δευτέρα (31/1).

«Τα παιδιά αποτελούν το 30% των νέων διαγνώσεων, ενώ λόγω του υπερμεταδοτικού στελέχους υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων, μεγαλύτερη προσέλευση στα νοσοκομεία και περισσότερες νοσηλείες» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

«Ευτυχώς δεν είναι ιδιαίτερα βαριά τα περιστατικά, όμως έχουμε χάσει ακόμα τρία παιδιά τον τελευταίο καιρό. Αυτά είναι αναμενόμενα γιατί παρά το ότι η μετάλλαξη Όμικρον είναι ηπιότερη, δεν είναι ήπια. Είναι ήπια στα εμβολιασμένα άτομα, συνεπώς θα πρέπει να εμβολιαζόμαστε όλοι, ενήλικες και παιδιά» σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ η Ιωάννα Παυλοπούλου.

«Θα πρέπει να έχουμε και πρόσθετα μέτρα στα σχολεία»

«Ήταν καλό που άνοιξαν τα σχολεία γιατί εκεί είναι ο φυσικός χώρος των παιδιών. Θα πρέπει να έχουμε και πρόσθετα μέτρα: μάσκα υψηλής προστασίας, εξαερισμό του χώρου και συσκευές που καθαρίζουν τις σχολικές αίθουσες από αναπνευστικούς ιούς και από μικρόβια. Αν συνδυαστούν με μάσκα μειώνουν τις πιθανότητες μετάδοσης κατά 90%» υποστήριξε.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την πορεία του εμβολιασμού σε μικρότερες ηλικίες, η καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας απάντησε ότι η ροή είναι πολύ ικανοποιητική. Για τα αντιικά φάρμακα επεσήμανε ότι έχουν ηλικιακά κριτήρια, αλλά υπάρχουν άλλα φάρμακα που έχουν πάρει έγκριση για παιδιά άνω των 12 ετών, για εξωνοσοκομειακή χορήγηση.

Κλείνοντας η Ιωάννα Παυλοπούλου σημείωσε ότι τα δεδομένα που υπάρχουν έως τώρα δεν επιτρέπουν να πούμε ότι η πανδημία βρίσκεται προς το τέλος της.


NEWSLETTER