Τετάρτη, 04 Μαϊος 2022 19:30

Λινού: Πώς θα «θωρακιστούμε» την επομένη της πανδημίας - Από τον «πόλεμο» στη συνύπαρξη

Γράφτηκε από την
Λινού: Πώς θα «θωρακιστούμε» την επομένη της πανδημίας - Από τον «πόλεμο» στη συνύπαρξη

Υπέρ της συνέχισης των ατομικών μέτρων προστασίας προκειμένου να προστατευτούμε από τον κορονοϊό και να μην συμβάλλουμε στη διάδοσή του, τάχθηκε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Αθηνά Λινού, σε συνέντευξή της στο CNN Greece.

«Ο ιός υπάρχει και μάλιστα έχουμε έξαρση. Τα μέτρα προστασίας πρέπει να τα εφαρμόζουμε ανεξαρτήτως εάν η πολιτεία τα έχει καθιερώσει ως υποχρεωτικά ή όχι», λέει η ίδια. Λόγω της χαλάρωσης των μέτρων ήδη από την Πρωτομαγιά, όταν καταργήθηκε η χρήση πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης, ενώ οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι υποχρεούνται πλέον να κάνουν ένα rapid test την εβδομάδα, η κυρία Αθηνά Λινού, συνοψίζει σε τρία σημεία τις ατομικές υποχρεώσεις που έχει ο καθένας για να μην νοσήσει.

«Ο κίνδυνος να κολλήσουμε είναι πολύ μεγάλος, είτε είμαστε εμβολιασμένοι είτε όχι. Υπό αυτή την έννοια δεν έχει και νόημα να έχουμε διαφορετική συμπεριφορά, γιατί και οι εμβολιασμένοι πλέον κολλάνε. Αλλά το πλεονέκτημα για τους εμβολιασμένους είναι ότι θα το περάσουν ήπια και δεν θα κινδυνεύσουν. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι και οι εμβολιασμένοι δεν πρέπει να εφαρμόζουν τα μέτρα».

Δείτε τι πρέπει να κάνουμε για να παραμείνουμε ασφαλείς σύμφωνα με την Αθηνά Λινού εδώ.


NEWSLETTER