Πέμπτη, 19 Μαϊος 2022 08:03

Κακοκαιρία: Πολλά προβλήματα στην Αττική - Αγωνία για τον αγνοούμενο στην Εύβοια

Γράφτηκε από την

 

Στο έλεος του κύματος κακοκαιρίας η πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Πτώσεις δέντρων, απεγκλωβισμοί και προβλήματα στους συρμούς του Ηλεκτρικού. Συνεχίζονται οι έρευνες για τον αγνοούμενο στη Δίρφυ.

Σωρεία προβλημάτων έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας που ξεκίνησε από τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης και διήρκησε όλη τη νύχτα, εξακολουθώντας να "χτυπά" την Αττική και πολλές ακόμη περιοχές της Ελλάδας το πρωί της Πέμπτης.

Οι έντονες βροχοπτώσεις και οι ισχυροί άνεμοι που σημειώθηκαν στην πρωτεύουσα είχαν ως αποτέλεσμα να πέσουν δέντρα σε πολλές περιοχές, με την Πυροσβεστική υπηρεσία να δέχεται πολλές κλήσεις τόσο για κοπές δέντρων, όσο και για αντλήσεις υδάτων αλλά και απεγκλωβισμούς.

Στην Λ. Σταμάτας, πέντε οχήματα ακινητοποιήθηκαν από την υψηλή στάθμη του νερού στο δρόμο και χρειάστηκε να στηθεί επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό και την μεταφορά σε ασφαλές σημείο, οδηγών και επιβαινόντων.

Στο Αιγάλεω ένα δέντρο καταπλάκωσε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο, ενώ η Πυροσβεστική δέχτηκε επιπλέον τρεις κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στον Ωρωπό.

Προβλήματα υπήρξαν και στη μετακίνηση των επιβατών με τον ηλεκτρικό. Η κυκλοφορία στη Γραμμή 1 του μετρό (ηλεκτρικός) διεξαγόταν στο τμήμα Ταύρος - Κηφισιά, λόγω πτώσης δέντρων στο δίκτυο στο ύψος των σταθμών του Μοσχάτου και της Καλλιθέας, με την λειτουργία να αποκαθίσταται πλήρως λίγο πριν τις 7:30.

 


Πάνω από 150 κλήσεις στην Πυροσβεστική
Σύμφωνα με ενημέρωση τη Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κατά τη διάρκεια της νύχτας και μέχρι νωρίς το πρωί, το Κέντρο Επιχειρήσεων είχε δεχτεί 157 κλήσεις μετά για αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και απεγκλωβισμούς.

Στην Περιφέρεια Αττικής 133 κλήσεις και συγκεκριμένα:

•11 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων

•94 κλήσεις για κοπές δέντρων

•27 κλήσεις για αφαίρεση αντικειμένων

•1 κλήση για απεγκλωβισμό 5 οχημάτων λόγω υψηλής στάθμης υδάτων.

Στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας 12 κλήσεις για κοπές δέντρων

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας 12 κλήσεις και συγκεκριμένα:

•9 κλήσεις για κοπές δέντρων και

•3 κλήσεις για αφαίρεση αντικειμένου

Οι Πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν, κυρίως στην Αττική όπου το καιρικό φαινόμενο εκδηλώθηκε τις τελευταίες ώρες.

 

Αγωνία για τον αγνοούμενο στη Δίρφυ - Σηκώθηκε ελικόπτερο
Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό άνδρα στην περιοχή Λειρί στην Δίρφυ Ευβοίας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, περιπατητής έχασε τον προσανατολισμό του στην προσπάθειά του να φτάσει στο καταφύγιο στην Δίρφυ κι επικοινώνησε με την πυροσβεστική για να τον εντοπίσουν.

Κινητοποιήθηκαν δυνάμεις που βρήκαν το όχημά του και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το καταφύγιο αλλά δεν έχουν μπορέσει ακόμη να εντοπίσουν τον ίδιο.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν 16 πυροσβέστες με 9 οχήματα, η Ορειβατική Ομάδα Έρευνας-Διάσωσης (ΟΟΕΔ) της 7ης ΕΜΑΚ, ενώ συνδρομή παρέχουν ο ορειβατικός σύλλογος Χαλκίδας, η ελληνική ομάδα διάσωσης, εθελοντές και η ΕΛΑΣ.

Από νωρίς το πρωί της Πέμπτης μάλιστα, στις έρευνες για τον εντοπισμό του συμμετέχει και ένα ελικόπτερο super puma.