Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2022 11:55

Λινού: Ανησυχεί η πορεία του κορονοϊού - «Δεν βλέπω ύφεση, αλλά έξαρση» (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Λινού: Ανησυχεί η πορεία του κορονοϊού - «Δεν βλέπω ύφεση, αλλά έξαρση» (βίντεο)

Την ανησυχία της για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα εν μέσω καλοκαιριού, εξέφρασε σήμερα η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού. Τόνισε ότι έχουμε μία «πολύ μεγάλη έξαρση» και τα κρούσματα είναι ημερησίως πάνω από 20.000.


«Σε σχέση με την προηγουμένη εβδομάδα, ακόμα και με τις χειρότερες μέρες πριν τις 10-11 του μηνός, τα πράγματα είναι χειρότερα κάθε μέρα, στην εβδομάδα που πέρασε. Δηλαδή έχουμε περίπου 27-28 θανάτους την ημέρα, ενώ δεν είχαμε ξεπεράσει τους 20. Έχουμε περίπου 22.000-23.000 κρούσματα, που γνωρίζουμε», τόνισε αρχικά, μιλώντας στο OPEN.

Σύμφωνα με την ίδια, «Είμαστε σε μία πολύ μεγάλη έξαρση. Ναι, δεν έχουμε αναλογικά τέτοιους θανάτους, αλλά έχουμε πολλά κρούσματα και δεν έχουμε εξοπλιστεί ούτε με μέτρα προσωπικής προστασίας, ούτε με επικοινωνιακό κλίμα που θα πείσει τους ανθρώπους να κάνουν το εμβόλιο -αν έχουμε το επόμενο εμβόλιο, ούτε με επιχειρησιακό πρόγραμμα για να παρέχουμε σε κάθε άνθρωπο που θα ασθενήσει, αν του είναι απαραίτητο, φάρμακα».

Μάλιστα, η καθηγήτρια τόνισε ότι δεν είμαστε έτοιμοι όσο οι άλλες χώρες να αντιμετωπίσουμε το κύμα που βιώνουμε αυτή τη στιγμή και «είναι μεγάλο και δεν ξέρω τι θα γίνει όταν θα έχουμε ένα μεγαλύτερο κύμα».
«Η αγωνία μας θα πρέπει αυτή τη στιγμή να είναι τι θα γίνει τον Αύγουστο γιατί ναι μεν όλοι λέμε ή ελπίζουμε ότι θα έχουμε ύφεση, όμως ύφεση δεν βλέπω προσωπικά, βλέπω έξαρση», επισήμανε στη συνέχεια.

«Όλοι θα νοσήσουμε» είπε μετά, προσθέτοντας πως «κανείς» δεν ενθαρρύνει τους πολίτες να είναι πιο προσεκτικοί, φορώντας για παράδειγμα μάσκες ή διασκεδάζοντας σε ανοιχτούς χώρους.
Τέλος, απηύθυνε έκκληση για χρήση μάσκας και «μην χρησιμοποιείτε εντελώς σφραγισμένα δωμάτια με κλιματιστικά».

 

 


NEWSLETTER