Παρασκευή, 05 Αυγούστου 2022 18:54

Πέθανε κοριτσάκι 3 ετών που νοσηλευόταν με κορονοϊό

Γράφτηκε από την
Πέθανε κοριτσάκι 3 ετών που νοσηλευόταν με κορονοϊό

Ένα κοριτσάκι 3 ετών, το οποίο είχε διαγνωστεί θετικό στον κορονοϊό, και το οποίο κατέληξε σήμερα στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού», έπειτα από βραχεία νοσηλεία.

Ένα ακόμη παιδί έχασε τη ζωή του λόγω κορονοϊού στην Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας ότι η πανδημία εξακολουθεί να μην κάνει "διακρίσεις" και φυσικά να μην θεωρείται ένα απλό κρυολόγημα. Πρόκειται για ένα κοριτσάκι 3 ετών, το οποίο είχε διαγνωστεί θετικό στον κορονοϊό, και το οποίο κατέληξε σήμερα στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού», έπειτα από βραχεία νοσηλεία.

Είναι δε το όγδοο ανήλικο θύμα του κορονοϊού στη χώρα μας και το τέταρτο μέσα στο 2022.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), δεν έχει καταγραφεί θάνατος ανηλίκου τους τελευταίους επτά μήνες. Ο πιο «βαρύς» μήνας αναφορικά με τις απώλειες ανηλίκων ήταν ο περασμένος Ιανουάριος οπότε κατέληξαν λόγω επιπλοκών της λοίμωξης covid 3 παιδιά και έφηβοι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το παιδί νοσούσε με λοίμωξη covid-19 και την τρίτη ημέρα της νόσου υπέστη καρδιακή ανακοπή.

Διακομίστηκε στο νοσοκομείο Θριάσιο όπου έγινε ανάταξη και διασωλήνωση του παιδιού. Στη συνέχεια διακομίστηκε στο εφημερεύον παιδιατρικό νοσοκομείο. Ωστόσο, η νοσηλεία του δεν κράτησε παρά ένα 24ωρο.

Παρά τις σκληρές προσπάθειες των γιατρών να την κρατήσουν στη ζωή, η 3χρονη κατέληξε το μεσημέρι της Παρασκευής. Πλέον, περισσότερα στοιχεία για την μοιραία καρδιακή ανακοπή και τη συσχέτισή της με τη λοίμωξη covid που είχε εκδηλώσει, θα δώσει ενδεχομένως η ιατροδικαστική έκθεση.

Πηγή: news247.gr


NEWSLETTER