Δευτέρα, 06 Μαρτίου 2023 22:10

Τέμπη - Σταθμάρχης: Τι ισχυρίστηκε στην απολογία του - "Δεν θυμάμαι αν γύρισα το κλειδί"

Επικαλείται κενό μνήμης για το κλειδί στην κονσόλα ο 59χρονος σταθμάρχης της Λάρισας. Βάζει στο "κάδρο" των ευθυνών και τον δεύτερο σταθμάρχη.

Νέα στοιχεία βλέπουν το "φως" της δημοσιότητας σχετικά με την απολογία του 59χρονου σταθμάρχη της Λάρισας, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΑΝΤ1, ο 59χρονος κατηγορούμενος φέρεται να ανέφερε πως δεν θυμάται αν γύρισε το κλειδί που υπάρχει στην κονσόλα κι ότι έχει κενό μνήμης για τη δεδομένη στιγμή.

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος του 59χρονου, ο σταθμάρχης ισχυρίστηκε ότι ποτέ δεν εγκατέλειψε τη θέση του, ενώ αναμένει τις ηχογραφημένες συνομιλίες που κυκλοφορούν, καθώς δεν αναγνωρίζει τη φωνή του σε αυτές.

Κατά την πολύωρη απολογία του, υποστήριξε ότι αναλαμβάνει το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί, ενώ κατέθεσε ότι είχε να διαχειριστεί μόνος 6 τρένα σε 11 λεπτά. Επίσης, φέρεται να έβαλε στο "κάδρο" και τον δεύτερο σταθμάρχη, η βάρδια του οποίου τελείωνε στις 23.00.

Όπως φέρεται να δήλωσε στην ανακρίτρια, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, παρά το γεγονός ότι ο ΟΣΕ είχε δώσει εντολή ο σταθμάρχης της προηγούμενης βάρδιας να μένει μέχρι τις 23.00, ο κατηγορούμενος είπε ότι παρά τον φόρτο εργασίας λόγω καθυστερήσεων των τρένων, ο συνάδελφός του αποχώρησε πολύ νωρίτερα.

Στο "κάδρο" των ευθυνών φέρεται να βάζει και επιτελείς, κάνοντας λόγο για λάθη και παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία.

Πηγή: news247.gr