Τρίτη, 28 Μαρτίου 2023 20:13

Κρήτη: Προθεσμία για την Παρασκευή πήρε ο λυράρης – «Λυτρώθηκα» λέει ο 15χρονος (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Κρήτη: Προθεσμία για την Παρασκευή πήρε ο λυράρης – «Λυτρώθηκα» λέει ο 15χρονος (βίντεο)

Προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή (31/3) πήρε ο λυράρης κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε το ανήλικο παιδί για χρόνια. Ειδικότερα, οι Αρχές προχώρησαν στην σύλληψη του 66χρονου γνωστού λυράρη του Ηρακλείου, που φέρεται να βίαζε από το 2020 και επί τρία χρόνια το 15χρονο, σήμερα, αγόρι και να το εξέδιδε σε τουλάχιστον τρεις πελάτες, μέσω διαδικτύου.

Τέσσερις διαφορετικές καταθέσεις παρουσία παιδοψυχολόγου χωρίς αντιφάσεις, έδωσε το 15χρονο παιδί, που από τα 11 του φέρεται, σύμφωνα με όσα κατήγγειλε, να είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης του 66χρονου.

Ο συνήγορος της οικογένειας του θύματος κ Γεώργιος Κοκοσάλης μίλησε στην ΕΡΤ Ηρακλείου, μεταφέροντας όσα του είπε το παιδί και η μητέρα του.

Ο 15χρονος δηλώνει σήμερα λυτρωμένος και παροτρύνει άλλα παιδιά, που βρίσκονται ή έχουν βρεθεί στην θέση του να σπάσουν την σιωπή τους και να ανοίξουν τα στόματά τους… Να νικήσουν τον φόβο τους και να λυτρωθούν.

«Τώρα που το έβγαλα από μέσα μου νιώθω λυτρωμένος. Εγώ βρήκα το κουράγιο και το έκανα… Ας το κάνουν κι αλλά παιδιά, είμαι σίγουρος πως κι άλλοι ξέρουν!», είναι το μήνυμα που στέλνει σήμερα ο 15χρονος.

Η μητέρα του ζητά να δοθούν στην δημοσιότητα τα στοιχεία του 66χρονου για να προστατευτούν και άλλα παιδιά.

«Να ανοίξουν τα στόματα, να μιλήσουν τα παιδιά που ενδεχομένως έχουν βρεθεί σε ανάλογη θέση… Θα πρέπει να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 66χρονου, για την προστασία του κοινωνικού συνόλου», λέει η μητέρα του θύματος.

Αρνείται τα πάντα ο 66χρονος – Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει
Κατά την κατάθεσή του στον εισαγγελέα ο 66χρονος αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση λέγοντας μάλιστα ότι δεν γνωρίζει καν το παιδί. Από την πλευρά της η οικογένεια ζητά να ανοίξουν τα στόματα, καθώς είναι σίγουροι ότι υπάρχουν και άλλα θύματα του 66χρονου. Στον 66χρονο ασκήθηκαν διώξεις για βιασμό ανηλίκου κατ` εξακολούθηση, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο, πορνογραφία, μαστροπεία κατ` εξακολούθηση και οπλοκατοχή.

Κατηγορίες 66χρονου

βιασμός ανηλίκου κατ` εξακολούθηση
γενετήσιες πράξεις με ανήλικο
πορνογραφία
μαστροπεία κατ εξακολούθηση
οπλοκατοχή

Το χρονικό
Ο 66χρονος φέρεται να προσέγγιζε το 11χρονο τότε, αγόρι, από το 2018.

Κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του παιδιού και από το 2020 έως και το 2023 φέρεται να το κακοποιούσε σεξουαλικά, υπό καθεστώς απειλών ότι θα κάνει κακό στην οικογένειά του και τα αδέρφια του, εάν τολμούσε να μιλήσει στις αστυνομικές Αρχές.

Μάλιστα, ο 66χρονος φέρεται παράλληλα να φωτογράφιζε το παιδί είτε γυμνό, είτε με εσώρουχα, ενώ είχε φτιάξει και τρεις ψεύτικες σελίδες του ανήλικου στο Instagram, μέσω των οποίων “ψώνιζε” πελάτες.

Πηγή: ertnews.gr


NEWSLETTER