Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2023 16:45

Δίκη για δολοφονία Καμπανού: Την ενοχή και των 12 κατηγορούμενων προτείνει η εισαγγελέας

Γράφτηκε από την

Την ενοχή και των 12 κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του προτείνει η εισαγγελέας του ΜΟΔ Θεσσαλονίκης. Η πρόταση των κατηγοριών για τον κάθε ένα ξεχωριστά.

Ολοκληρώθηκε η μαραθώνια απολογία της εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, Κυριακής Κλιάμπα μετά από τρεις ημέρες για την υπόθεση της στυγερής δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του.

Η εισαγγελέας κατέληξε στην κατάθεση της πρότασής της, σύμφωνα με την οποία προτείνει την ενοχή και των 12 κατηγορουμένων για τη δολοφονία του 19χρονου.

Παράλληλα πρότεινε την ενοχή αρκετών εκ των κατηγορουμένων για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά των δυο φίλων του Άλκη.

Συγκεκριμένα, η πρόταση της Εισαγγελέως ήταν η εξής:

Για τον 1ο κατηγορούμενο ηθική αυτουργία σε τελεσθείσα ανθρωποκτονία σε βάρος του Άλκη Καμπανού, ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Ά. Β. και ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Δ.Κ.

Για τους 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 7ο, 9ο, 10ο, 11ο 12ο ανθρωποκτονία τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία σε βάρος του Άλκη Καμπανού, απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία σε βάρος του Ά. Β.

Για τον 6ο κατηγορούμενο συνεργεία σε ανθρωποκτονία τελεσθείσα κατά συναυτουργία σε βάρος του Άλκη Καμπανού, συνεργεία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Α.Β και Δ.Κ.

Για τον 8ο κατηγορούμενο συνεργεία σε ανθρωποκτονία τελεσθείσα κατά συναυτουργία σε βάρος του Άλκη Καμπανού, συνεργεία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Α.Β και Δ.Κ. και για τον 10ο επιπλέον απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Δ.Κ.

«Όλοι ξεκίνησαν για να σκοτώσουν και το πέτυχαν», υπογράμμισε λέγοντας πως δεν στόχευαν απλά στο να κυνηγήσουν.

«Όλοι οι κατηγορούμενοι είχαν σκοπό να σκοτώσουν», είπε χαρακτηριστικά η Εισαγγελέας και τόνισε πως «δεν έδρασαν τυχαία», ενώ έδειξε τον 1ο κατηγορούμενο ως τον άνθρωπο που οργάνωσε τη φονική επίθεση.

Η εισαγγελέας, σύμφωνα με όσα αναφέρει το thestival.gr, είπε πως όλοι είχαν ανθρωποκτόνο δόλο, χαρακτήρισε "λυσσαλέα, καλά οργανωμένη" την επίθεση στον Άλκη Καμπανό και τους φίλους του ενώ τόνισε πως δεν είχαν σκοπό να προκαλέσουν σωματικές βλάβες αλλά να σκοτώσουν.

Έκανε μάλιστα λόγο για ένα άριστα οργανωμένο σχέδιο με σκοπό να αφαιρέσουν ζωές Αρειανών.

Πηγή: news247.gr