Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2023 17:27

Ανδραβίδα: Τέσσερις φορές ισόβια στον 61χρονο που σκότωσε ένα ζευγάρι και δύο παιδιά (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Ανδραβίδα: Τέσσερις φορές ισόβια στον 61χρονο που σκότωσε ένα ζευγάρι και δύο παιδιά (βίντεο)

Τέσσερις φορές ισόβια, όσα και τα θύματα των οποίων αφαίρεσε με βάναυσο τρόπο τη ζωή, επέβαλε το Μικτό Ορκωτο Δικαστήριο Πατρών σε βάρος του καθ’ ομολογία δράστη της τετραπλής ανθρωποκτονίας στην Ανδραβίδα.

Σε τέσσερις φορές ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών ο 61χρονος που σκότωσε ένα ζευγάρι και δυο παιδιά στο σπίτι τους στην Ανδραβίδα στις 2 Μαρτίου του 2022 σε ένα έγκλημα που σόκαρε το πανελλήνιο.
Τακτικοί και λαϊκοί δικαστές έκριναν ομόφωνα ένοχο τον 61χρονο για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία κατ’ εξακολούθηση και παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών και τού επέβαλαν 4 φορές ισόβια κάθειρξη χωρίς να του αναγνωρίσουν ελαφρυντικά.

Πιο συγκεκριμένα, η ποινή είναι τέσσερις φορές ισόβια για τις ανθρωποκτονίες και 21 μήνες κατά συγχώνευση για οπλοφορία, οπλοχρησία, οπλοκατοχή και 900 ευρώ χρηματική ποινή.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών συμφώνησε πλήρως με την εισαγγελέα, η οποία απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς του αλλά και τα 3 ελαφρυντικά που ζήτησε η υπεράσπισή του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο κατηγορούμενος έδρασε με ιδιαίτερη σκληρότητα και ήθελε να τους εξαφανίσει ως οικογένεια» ενώ τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση είπε πως «είναι εγκληματίας!».

Όσον αφορά τον τρόπο δράσης του 61χρονου, είπε ότι «σκότωσε, πυροβόλησε, έπνιξε, έσυρε σφουγγάρισε και θα συνέχισε να καθαρίζει αλλά στάθηκε άτυχος γιατί ο μικρός χτύπησε την πόρτα, άλλαξε ρούχα, έφυγε για την Πάτρα, έκρυψε τον όπλο και δεν συνεργάστηκε με την αστυνομία για την εύρεση του όπλου».

Μάλιστα, απέρριψε κάθε ισχυρισμό περί ψυχικής διαταραχής και απώλειας μνήμης και επισήμανε πως κατηγορούμενος δεν έχει κανένα ψυχιατρικό ιστορικό και πως υπήρξε αληθής συρροή σε όλες του τις πράξεις.

Αναφορικά με την απολογία του, η εισαγγελέας σχολίασε ότι ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι δεν θυμάται τι έγινε αλλά έδωσε μια αναλυτικότατη κατάθεση, όπως αυτές που έδωσε στην προανάκριση, όσο και στην κύρια ανάκριση.

Όμως, τον χαρακτήρισε αμετανόητο και όπου δυσκολεύτηκε μίλησε για «θολούρες», ενώ για ακόμα μια φορά δεν είπε τίποτα ειδικά για τα βρέφη που έπνιξε με τα ίδια του τα χέρια.

Πηγή: news247.gr


NEWSLETTER