Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2023 14:15

Αίθριος ο καιρός την Παρασκευή - Αναλυτική πρόγνωση (Βίντεο)

Αίθριος ο καιρός την Παρασκευή - Αναλυτική πρόγνωση (Βίντεο)

Την Παρασκευή προβλέπονται πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε όλη τη χώρα, αφού και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο, σε συνδυασμό με την εξασθένηση των βοριάδων και δε θα μας απασχολήσουν βροχές μέσα στη μέρα.

Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει λοιπόν από το πρωί σε όλη τη χώρα και στα ηπειρωτικά και στα νησιωτικά τμήματα. Λίγες αραιές νεφώσεις φαίνεται ότι θα αναπτυχθούν στα βόρεια, σταδιακά και από το μεσημέρι και στη συνέχεια.

Αυτή η συννεφιά μέχρι το βράδυ θα έχει την τάση να εξαπλωθεί προς τα υπόλοιπα κεντρικά τμήματα, χωρίς όμως να συνδυάζεται με οποιαδήποτε μορφή βροχής. Ίσως να ψιχαλίσει λίγο τοπικά το μεσημέρι στην Κρήτη. Τοπικές ομίχλες είναι πιθανόν να δημιουργηθούν νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ στα ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει νέα μικρή άνοδο. Θα πλησιάσει τους 28 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια, 26-27 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά. Οι μέγιστες στο Αιγαίο θα κυμανθούν κοντά στους 24-26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι σε ήπιες εντάσεις στα πελάγη. Σε βόρειες διευθύνσεις, στο Ιόνιο 2-4 μποφόρ και στο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά τα 5 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός και πολύ καλές καιρικές συνθήκες, με ήλιο στο λεκανοπέδιο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16-27 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι ασθενείς 2-3 μποφόρ, βόρειοι, θα στραφούν σε μεταβλητούς στις γύρω θαλάσσιες περιοχές.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται μεγάλα διαστήματα με ήλιο, αλλά σταδιακά θα αναπτυχθούν νεφώσεις που βαθμιαία μέχρι το βράδυ θα πυκνώσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14-26 βαθμούς Κελσίου, μεταβλητοί ασθενείς οι άνεμοι 2-3 μποφόρ, θα στραφούν το μεσημέρι σε νότιους.

Δείτε το βίντεο του Mega: