Παρασκευή, 03 Νοεμβρίου 2023 09:00

Κατερινόπουλος: Η αστυνομία νοσεί βαριά (Βίντεο)

Κατερινόπουλος: Η αστυνομία νοσεί βαριά (Βίντεο)

Σοκ έχουν προκαλέσει στην κοινή γνώμη τα βίντεο και οι εικόνες από τις επιθέσεις ακροδεξιών, το βράδυ της Τετάρτης, μετά την ολοκλήρωση της αντιφασιστικής πορείας στο Νέο Ηράκλειο.

Αποκορύφωμα των επιδρομών, ήταν η εισβολή στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι, όπου φώναζαν εθνικιστικά συνθήματα, χτύπησαν πολίτες και απείλησαν να κάψουν βαγόνια, τα οποία περιέλουσαν με υγρό.

Το φιάσκο της ΕΛΑΣ, που δεν κατάφερε να ελέγξει την κατάσταση, σχολίασε ο ταξίαρχος ε.α, Θανάσης Κατερινόπουλος.

«Η αστυνομία, να πω νοσεί βαρέως, είναι βαριά λέξη, αλλά νοσεί. Το θετικό είναι ότι αυτήν τη φορά κατόρθωσαν να αποτρέψουν την είσοδο 21 Ιταλών στο αεροδρόμιο σε σχέση με τους Κροάτες το καλοκαίρι», είπε χαρακτηριστικά στο Mega.

«Το δεύτερο είναι ότι πήραν κάποια μέτρα στα κρίσιμα σημεία, στους σταθμούς, και εκεί δεν έγιναν επεισόδια, αλλά αυτοί που ασχολούνται με τον σχεδιασμό των μέτρων, οι επιχειρησιακοί, πρέπει να διακρίνονται και από την προβλεπτικότητα γιατί απεδείχθη ότι οι υπόλοιποι σταθμοί δεν είχαν απολύτως τίποτα. Αυτό είναι ένα λάθος των ανθρώπων που σχεδίασαν αυτά τα μέτρα, ένα έλλειμμα. Δείχνει έλλειμμα πείρας», τόνισε ο Θανάσης Κατερινόπουλος.