Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2023 15:45

Διήμερη κακοκαιρία με καταιγίδες και αφρικανική σκόνη και από την Πέμπτη... θερμή εισβολή

Γράφτηκε από την
Διήμερη κακοκαιρία με καταιγίδες και αφρικανική σκόνη και από την Πέμπτη... θερμή εισβολή

Νέα κύμα κακοκαιρίας θα «χτυπήσει» τη χώρα μας από σήμερα το βράδυ (27/11), με τον καιρό ωστόσο να έχει υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Alpha και του Weather2Go.gr Γιώργο Τσατραφύλλια.

Ο μετεωρολόγος αναφέρει στην ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook πως αυτή τη φορά δεν θα έχουμε χιόνια και κρύα, αφού η θερμοκρασία θα είναι υψηλότερη από τα συνηθισμένα για την εποχή επίπεδα.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο από την κακοκαιρία είναι η Δυτική Ελλάδα, η Δυτική Κρήτη, οι Κυκλάδες, η ανατολική νησιωτική χώρα, η Καρδίτσα και τα Τρίκαλα.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια:

«Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

Η εμμονή των νοτιάδων, οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες , η αφρικάνική σκόνη και οι δυνητικά επικίνδυνες καταιγίδες το διήμερο Τρίτη-Τετάρτη 28-29/11 συνθέτουν το καιρικό προφίλ αυτής της εβδομάδας. Πιο συγκεκριμένα από σήμερα το βράδυ και από τα δυτικά περιμένουμε νέα κακοκαιρία η οποία αυτή τη φορά δεν θα φέρει κρύα και χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα, αλλά μεγάλα ύψη βροχής και θυελλώδεις νοτιάδες. Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο είναι η δυτική Ελλάδα, η δυτική Κρήτη, οι Κυκλάδες και η ανατολική νησιωτική χώρα. Επίσης θα επηρεαστούν και οι ευπαθείς νομοί Καρδίτσας και Τρικάλων.

Αξιοσημείωτη, ακόμη, θα είναι η θερμή εισβολή που θα επηρεάσει τη χώρα μας από τη Πέμπτη 30/11 και μετά, η οποία θα εκτοξεύσει τη θερμοκρασία ακόμα και 8-9 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

ΥΓ.: Σε λίγο λεπτομέρειες».


NEWSLETTER