Κυριακή, 07 Ιανουαρίου 2024 20:00

Καιρός: Έρχονται δύο νέα κύματα ψύχους

Καιρός: Έρχονται δύο νέα κύματα ψύχους

Δύο κύματα ψύχους από την Ουκρανία θα φέρουν τις επόμενες μέρες αισθητή πτώση της θερμοκρασίας αλλά και χιόνια ακόμα και στα ορεινά της Αττικής, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων για τον καιρό.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια, μετά την κακοκαιρία που χτύπησε αρκετές περιοχές της χώρας, ένα νέο κύμα ψύχους αναμένεται να «χτυπήσει» την εβδομάδα που μας έρχεται.

Ο μετεωρολόγος του Alpha, σε ανάρτησή του, αναφέρει ότι τις επόμενες μέρες δύο κύματα ψύχους από την Ουκρανία θα φέρουν αισθητή πτώση της θερμοκρασίας αλλά και χιόνια ακόμα και στα ορεινά της Αττικής.

Το πρώτο κύμα ψύχους αναμένεται την Τρίτη (9/1) και θα φέρει πτώση της θερμοκρασίας έως και 8 βαθμούς, με θυελλώδεις ανέμους που θα ξεπερνούν τα 9 μποφόρ. Καταιγίδες αναμένονται σε περιοχές του Αιγαίου, ισχυρός παγετός θα επικρατήσει στη βόρεια Ελλάδα, ενώ χιονοπτώσεις αναμένονται μέχρι τα 600 μέτρα από την Άμφισσα και βορειότερα.

Το επόμενο σαββατοκύριακο θα έρθει και το δεύτερο κύμα, το οποίο αναμένεται να είναι και ισχυρότερο. Πέρα από τη νέα πτώση της θερμοκρασίας (μέχρι και 3 βαθμούς), δεν αποκλείεται να πέσουν χιόνια και στα βουνά της Αττικής και ίσως στα βόρεια προάστια, αναφέρει το iefimerida

Η ανάρτηση Τσατραφύλλια

"Δύο κύματα ψύχους από την Ουκρανία θα μας επηρεάσουν τη νέα εβδομάδα...

πρώτο κύμα : Τρίτη 9/1-Τετάρτη 10/1

-πτώση θερμοκρασίας 6-8 βαθμούς

-Θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο (πάνω από 9 μποφόρ)

-Καταιγίδες στις περιοχές που βρέχονται από το Αιγαίο

-Ισχυρός παγετός στη βόρεια Ελλάδα

-χιονοπτώσεις μέχρι τα 600 μέτρα από την Άμφισσα και βορειότερα.

δεύτερο κύμα : Παρασκευή 12/1 -Σάββατο 13/1 (πιο ισχυρό)

-πτώση θερμοκρασίας άλλους 2-3 βαθμούς σε σχέση με την Τετάρτη

-Θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο (πάνω από 9 μποφόρ)

- ισχυρός παγετός στη βόρεια Ελλάδα

-χιονοπτώσεις από το Βόλο και νοτιότερα μέχρι 300 μέτρα.(θα επηρεαστούν τα βουνά την Αττικής και φαίνεται με τα τελευταία στοιχεία και τα βόρεια προάστια).

ενδεικτικά μέγιστες θερμοκρασίες Τετάρτη:

Αθήνα 9 , Θεσσαλονίκη 7

ενδεικτικά μέγιστες θερμοκρασίες Σάββατο:

Αθήνα 7 , Θεσσαλονίκη 5".