Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024 11:50

Απεργία: Κλειστοί οι δρόμοι, χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν Δικαιοσύνη για τα Τέμπη (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Απεργία: Κλειστοί οι δρόμοι, χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν Δικαιοσύνη για τα Τέμπη (βίντεο)

Συνδικάτα, σωματεία, σύλλογοι και πλήθος κόσμου συμμετέχουν στη μεγάλη κινητοποίηση ζητώντας απόδοση δικαιοσύνης για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Ένας χρόνος συμπληρώνεται από το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη που κόστισε τη ζωή σε 57 ψυχές, και συνδικάτα, σωματεία και ομοσπονδίες προχωρούν σήμερα σε μεγάλη 24ωρη απεργία, ζητώντας την απόδοση δικαιοσύνης.

Λίγο πριν τις 11 το πρωί, χιλιάδες κόσμου άρχισε να συγκεντρώνεται στο κέντρο της Αθήνας, συμμετέχοντας στην απεργιακή κινητοποίηση.

Η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε 24ωρη γενική απεργία, ενώ Εργατικά Κέντρα σε όλη τη χώρα, εκατοντάδες σωματεία και ομοσπονδίες προχωρούν σε απεργία και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. «Ένας χρόνος κι ακόμα οι υπεύθυνοι της τραγωδίας δεν έχουν λογοδοτήσει» υπογραμμίζει στο κάλεσμά της. «Ένα χρόνο μετά είμαστε και πάλι εδώ στους δρόμους, για να βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί πως δεν ξεχνάμε. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι και να ακυρώσουμε κάθε προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών» τονίζει.
Ανακοίνωση έχει εκδώσει και η ΟΛΜΕ. Οι καθηγητές συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία και στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Απόφαση να συμμετάσχει στην απεργία πήρε και η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ). «Απεργούμε για τις ζωές μας!», αναφέρουν στο σύνθημά τους.

Περισσότερα στο news247.gr


NEWSLETTER