Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2024 12:41

Καλαμάτα: Αύριο η απολογία των Ρομά για τη μαύρη ηρωίνη

Καλαμάτα: Αύριο η απολογία των Ρομά για τη μαύρη ηρωίνη

 

Αύριο αναμένεται να απολογηθούν στην ανακρίτρια Καλαμάτας ο πατέρας, η μητέρα και ο ανήλικος γιος Ρομά για τη διακίνηση μαύρης ηρωίνης στην Σπερχογεία.

Η οικογένεια συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα μετά από ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση -ενώ η παρακολούθηση των συλληφθέντων είχε ξεκινήσει προ τριμήνου από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι οι ύποπτοι προμηθεύονταν την ηρωίνη από περιοχές της Δυτικής Αττικής και στη συνέχεια την διακινούσαν σε ναρκομανείς προς 10 ευρώ το γραμμάριο, εισπράττοντας εκτός από μετρητά και κλοπιμαία.

Χθες οι 3 συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην εισαγγελική αρχή Καλαμάτας και αφού τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για α) εγκληματική οργάνωση, β) διακίνηση ναρκωτικών, γ) παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και δ) αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στην ανακρίτρια απ’ όπου ζήτησαν και πήραν προθεσμία.

Θυμίζουμε ότι στο πλαίσιο των ερευνών τη Δευτέρα στο κατάλυμα της οικογένειας και τα γύρω χωράφια, κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 2 κλεμμένες καραμπίνες που βρέθηκαν θαμμένες σε χωράφι και 142,9 γραμ. μαύρης ηρωίνης σε μορφή βράχου, η οποία ήταν κρυμμένη κάτω από στοίβα σκουπιδιών και καλυμμένη με φυσική βλάστηση.