Τρίτη, 23 Απριλίου 2024 08:50

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στον Εισαγγελέα οι 64 συλληφθέντες για οπαδική βία (βίντεο)

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στον Εισαγγελέα οι 64 συλληφθέντες για οπαδική βία (βίντεο)

Την πόρτα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής αναμένεται να περάσουν νωρίς σήμερα οι 64 συλληφθέντες που φέρονται να εμπλέκονται στα αιματηρά επεισόδια στου Ρέντη, αλλά και σε άλλα περιστατικά συμπλοκής οπαδών πριν μεταβούν στην Ευελπίδων.

Όπως έχει γίνει γνωστό οι συλληφθέντες κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ενώ η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα, ενώ αναμένεται να αποδοθούν και κατηγορίες για ηθική αυτουργία στον θανάσιμο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού.

Από τα 64 πλέον άτομα που έχουν συλληφθεί, τα έμπειρα στελέχη της ασφάλειας Αττικής, έχουν ταυτοποιήσει πολλά από αυτά σε 11-12 περιπτώσεις οπαδικής βίας. «Είναι ίσως η μεγαλύτερη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για υπόθεση οπαδικής βίας» ανέφερε ο αστυνομικός συντάκτης του EΡΤΝews, Kώστας Παπαδόπουλος, ο οποίος εστίασε στην μεθοδική δουλειά που έκαναν οι αστυνομικοί οι οποίοι συγκέντρωσαν στοιχεία για 158 ονόματα στην δικογραφία που ξεπερνάει τις 3.000 σελίδες.

Οι 64 συλληφθέντες κρατούνται στην ΓΑΔΑ και αναμένεται να οδηγηθούν στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων προκειμένου ο Εισαγγελέας να τους αποδώσει τις κατηγορίες. Κατά τις έρευνες έχουν κατασχεθεί πιστόλια, ξύλινα ρόπαλα, μαχαίρια, ναρκωτικά, ρουχισμός και ψηφιακά μέσα.

Πρόκειται για άτομα που από το 2019 πρωταγωνιστούσαν σε περιστατικά οπαδικής βίας ανάμεσα στα οποία και η συμμετοχή του στη δολοφονία του 31χρονου αστυνομικού έξω από το γήπεδο «Mελίνα Μερκούρη» στον Πειραιά. Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ μετά από τέσσερις μήνες ερευνών και αξιοποιώντας βίντεο από κάμερες μπόρεσαν και βρήκαν στοιχεία για το ρόλο των συλληφθέντων.

Ο «πολύ σκληρός πυρήνας των χούλιγκανς», ανέρχεται σε περίπου 20 άτομα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές 5 άτομα φέρονται ως ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Γιώργου Λυγγερίδη μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις που αναμένονται.

Τα μέλη της εγκληματικής αυτής οργάνωσης δρούσαν με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά. Οι αστυνομικοί της αντιμετώπισης της βίας στους αθλητικούς χώρους κατάφεραν μέσα την μυστική έρευνα εδώ και τέσσερις μήνες να «δέσουν» την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης, μέσα από σημαντικά ευρήματα κυρίως από το σημείο της δολοφονίας του αστυνομικού των ΜΑΤ.

«Φαίνεται ότι κάποιοι από αυτούς είναι πολύ γνωστά ονόματα στο οπαδικό κίνημα με τους πρωταγωνιστές να είναι από 27 έως 36 ετών», όπως είπε. Όλο αυτό το διάστημα η έρευνα κρατήθηκε μυστική ενώ είχαν ληφθεί πολύ αυστηρά μέτρα αυτοπροστασίας για τους αστυνομικούς που εξιχνίασαν την πολύκροτη υπόθεση.

«Με το πρόσχημα της οπαδικής βίας πολλές φορές είχαν συμμετοχή και σε άλλες υποθέσεις που έχουν να κάνουν με το κοινό ποινικό δίκαιο» ανέφερε ο αστυνομικός συντάκτης μεταφέροντας τις δηλώσεις των αξιωματικών της ΕΛΑΣ ότι η υπόθεση είναι πολύ καλά «δεμένη».

Πηγή: ertnews.gr