Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2024 09:40

Καιρός: Καύσωνας προ των πυλών, θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς η θερμοκρασία (βίντεο)

Καιρός: Καύσωνας προ των πυλών, θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς η θερμοκρασία (βίντεο)

Ανοδική πορεία θα ακολουθήσει η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη, καθώς προβλέπεται τοπικά να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς.

Οι πιο θερμές ημέρες προβλέπεται να είναι η Τετάρτη και η Πέμπτη, οπότε η θερμοκρασία θα φτάσει τους 41 με 43 βαθμούς στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Πελοπόννησο, την Κρήτη και τη Ρόδο, ενώ και στην υπόλοιπη κυρίως ανατολική και νότια χώρα θα φτάσει κοντά στους 40 βαθμούς. Παράλληλα οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα προβλέπεται ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά το μεσημέρι – απόγευμα, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες στα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα κεντρικά και νότια από δυτικές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 34 με 37 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 38 βαθμούς.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι ασθενείς και το απόγευμα νότιοι 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 37 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι – απόγευμα. Οι άνεμοι νότιοι 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 34βαθμούς.

Την Τρίτη σε όλη τη χώρα προβλέπεται ηλιοφάνεια με παροδικές αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί και στα νότια δυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο, στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά τοπικά θα φτάσει τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου.

 

Πηγή: ertnews.gr