Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024 14:56

Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στο Μαύρο Λιθάρι - Προειδοποιητικό μήνυμα του 112 προς τους κατοίκους της Σαρωνίδας (βίντεο)

Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στο Μαύρο Λιθάρι - Προειδοποιητικό μήνυμα του 112 προς τους κατοίκους της Σαρωνίδας (βίντεο)

 

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε αγροτοδασική έκταση στο Μαύρο Λιθάρι.

Πριν λίγο μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους της Σαρωνίδας στην Αττική καλώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει:

«Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή Σαρωνίδα Αττικής. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://civilprotection.gov.gr/odigies-prostasias/dasikes-pyrkagies».

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά έχει εκδηλωθεί κοντά σε σπίτια και στο σημείο επιχειρούν 29 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 9 οχήματα και ένα ελικόπτερο ενώ συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ. 

H Αστυνομια προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου από το ύψος της οδού Ηλέκτρας έως το ύψος της οδού Μίνωος.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Τροχαία Αττικής πραγματοποιείται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου από το ύψος της λεωφόρου Καραμανλή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ