Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024 16:35

Φωτιά στην Ύδρα: Δίωξη για κακούργημα στους 13 συλληφθέντες (βίντεο)

Φωτιά στην Ύδρα: Δίωξη για κακούργημα στους 13 συλληφθέντες (βίντεο)

Δίωξη για κακούργημα φέρεται να άσκησε ο Εισαγγελέας στους 13 συλληφθέντες για τη φωτιά στην Ύδρα, η οποία φέρεται να προκλήθηκε από πυροτεχνήματα που πυροδοτήθηκαν από θαλαμηγό, στην οποία επέβαιναν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 13 παραπέμπονται στον ανακριτή από τον οποίο αναμένεται να λάβουν προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη.

“Ο Δήμος περιμένει το πόρισμα της Προανακριτικής και εφόσον προκύψουν ευθύνες και βρεθούν ένοχοι, θα κινηθεί και αυτός νομικά για να ζητήσει τις αποζημιώσεις, τόσο για ψυχική οδύνη όσο και για τη μεγάλη ταλαιπωρία και σε οικονομικούς όρους που έχει υποστεί ο Δήμος μας. Αν αυτή η φωτιά ξέφευγε θα κινδύνευε, όχι μόνο το πυκνό πευκόδασος που υπάρχει στην περιοχή, αλλά θα κινδύνευε όλο το νησί. Όλη αυτή η κινητοποίηση την οποία χρηματοδοτεί ο Δήμος είναι τεράστια οικονομική αιμορραγία τα δεδομένα του μικρού νησιού της Ύδρας” δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ, νωρίτερα ο δήμαρχος του νησιού.
Το εν λόγω σκάφος κατέπλευσε το Σάββατο στη Βουλιαγμένη και λίγο αργότερα συνελήφθησαν οι 13 ημεδαποί, οι οποίοι φέρεται να είναι όλοι μέλη του πληρώματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σκάφος είχαν ναυλώσει 17 άτομα με καταγωγή από το Καζακστάν, για τους οποίους από τις ελληνικές αρχές δεν έχουν δοθεί απαντήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά έκαψε πευκοδάσος στην παραλία του Αγίου Νικολάου, σε σημείο που ήταν εξαιρετικά δύσβατο, χωρίς πάντως να απειληθεί κάποιος οικισμός. Όταν οι δράστες αντιλήφθηκαν ότι προκάλεσαν πυρκαγιά στην ξηρά, προσπάθησαν να τη σβήσουν και, όταν δεν τα κατάφεραν, ειδοποίησαν την Πυροσβεστική και απομακρύνθηκαν από το σημείο.

Το Πυροσβεστικό Σώμα είχε ζητήσει -και έλαβε- από το Λιμενικό τα στίγματα όλων των σκαφών που βρίσκονταν το βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή, καθώς και βιντεοληπτικό υλικό, ενώ διεξήχθησαν έρευνες πάνω στη θαλαμηγό.

Πηγή: news247.gr